E2a

Hur man gör papper lyktor

Har du någonsin drömt om att göra egna papperslyktor

Har du någonsin drömt om att göra egna papperslyktor? De som lyser i din trädgård medan svala vindar smeker din hud? Då denna artikel är precis rätt för dig. Papperslyktor du kommer att skapa i detta projekt inte brinner, men ljus med glödande pinnar istället. Du kan tända en enda, eller tända ett helt gäng hela vägen till dörren. Dessa lyktor är perfekt för middagar bufféer i din gräsmatta.

För material

För material, behöver du sexton vanliga pinnar, ett ark mönstrat silkespapper, en glöd pinne, och en längd av nylon strängar eller fiskelina. För verktyg du behöver en elektrisk limpistol, stick lim, sax och nål. Följ instruktionerna och du kommer att ha en massa glödande lyktor på nolltid.

  1. Arrange tissuepapperet. Lägg ut silkespapper på ditt bord. Mönstren måste vara nedsidan. Sträck vävnad med hjälp av tappar för att hålla på plats. Jämna ytan.
  2. Limma hantverk pinnar. Börja med det nedre vänstra hörnet av papperet. Placera en farkost pinne på nedre kanten, passa in pinnen i botten av mjukpapper. Applicera lim med limpistolen. Ta sedan en annan trästav och position längs den vänstra kanten, vinkelrätt mot nedre pinne. Applicera lim med limpistolen. Lägg två hantverk pinnar att komplettera torget området. Var säker på att alla vinklar bildar en kvadrat.
  3. Lägg till fler rutor. Från den första rutan, lägga till fler rutor. Varje ruta bör bestå av 4 hantverk pinnar, inte låna från torget bredvid. Se till att den vidrör torget på höger sida. Applicera lim med limpistolen. Upprepa tills du har 4 rutor totalt.
  4. Trimma överflödigt papper. Skär tissuepapperet som går utöver botten och de övre kanterna av kvadraterna. Trim den högra sidan av tissuepapperet 1/2 tum bortom kanten av pinnen.
  5. Bilda en kub. Vik torg i en ställning som alla rutor möter varandra, bildar en kub. Ta konstverk, vik till centrum och göra det stå på sina sidor. Smörj stick lim med pistolen på 1/2 tum vävnad flik till den yttersta högra spaken för att hålla kuben på plats.
  6. Tänd lyktan. För att lysa upp din lykta, placera en glöd pinne i ihåliga inlägg av teckningen. Var säker på att den glöd pinne är beläget i centrum av konstverk att jämnt fördela ljuset. Undvik att använda ett ljus eller eld av något slag eftersom detta kan bränna hela teckningen.
  7. Häng. Ovanpå, bifoga en sträng. Använd nylon string eller fiskelina. Du kan hänga dem på en veranda, stolpar eller träd på din gräsmatta.

Du kan nu sola sig i den mellow skenet av ditt hantverk

Hur man gör papper lyktor. Arrange tissuepapperet.
Hur man gör papper lyktor. Arrange tissuepapperet.

Du kan nu sola sig i den mellow skenet av ditt hantverk! Du hade gjort din första lykta. Upprepa stegen ovan för valfritt antal lyktor som du vill göra. För att göra större, helt enkelt leta efter längre hantverk pinnar och göra mer än fyra rutor. Du kan överväga att gå för små glödlampor för en bättre lyster. Istället för mjukpapper, kan du även använda tunt mönstrat tyg med tofsar. Att shoppa, kan du lägga till klockor eller klockspel under lyktan.