E2a

Hur man gör origami

Origami är en skulptural konstform som uppnås genom att vika papper. Tros ha sitt ursprung i den japanska snart efter papper uppfanns, börjar traditionellt origami med en enda kvadrat pappersark, som är vikt med hjälp av grundläggande tekniker för att likna ett djur, person eller ett föremål. Det finns en debatt bland traditionalisterna över exakt vad som utgör sant origami - olika former av papper, vilket gör nedskärningar i papper och lägga till element till projektet med lim är alla kontroversiella punkter.

Origami använder endast ett begränsat antal specifika veck, men dessa kan kombineras för att skapa ett oändligt antal slående skulpturer. Mönster att skapa din egen origami mästerverk kan hittas i böcker, på hantverk butiker eller på nätet (se länk nedan).

Eftersom konsten att origami är så strukturerad, det finns även en lista som kallas "De tio budorden av Origami" som ofta publiceras. För att komma igång med vika papper, överväga detta löst konturerna av dessa bud.

  1. Välj lämpligt papper. Detta är en av de viktigaste faktorerna till origami entusiaster. Om papperet går sönder lätt eller inte kommer att ge en ren veck, står din design inte en chans. Papperet måste noggrant skäras till önskad storlek. Leta efter origami papper i hantverk leverans eller specialbutiker papper.
  2. Vik pappret rent annan gyllene regel för vika papper,. Måste du se till att vecken är skarpa och exakta, särskilt i veck och hörn där det kommer att hållas fler veck.
  3. Arbetet på en hård yta. Detta är verkligen sunt förnuft. Om du arbetar på en hård yta, är dina chanser att få skarpa, rena veck mycket bättre. Det är nästan omöjligt att få en bra vikning på en mjuk yta.
  4. Använd tumnageln för exakthet. När du har gjort din rena veck, kör tumnageln längs vecket för att uppnå en perfekt slät och jämn yta. Detta kommer att göra efterföljande veck mycket lättare.
  5. Ju bättre vecket, desto bättre slutprodukten. Återigen, detta är nyckeln till en lyckad satsning i en värld av origami.
  6. Följ stegen exakt. Läs anvisningarna på origami mönstret ordentligt innan du börjar, och sedan följa dem till punkt och pricka. Du kan inte ändra ordning på stegen - de måste göras i nämnd ordning.
  7. Eliminerar inte steg. Hoppa över steg kommer att resultera i en katastrof!
  8. Var uppmärksam på instruktioner. Detta låter repetitiva, men det finns andra anvisningarna, förutom just där för att vika papper som kräver uppmärksamhet. Till exempel, när du har avslutat ett veck, måste du veta vilken väg att hålla origami projektet för din nästa veck.
  9. Övning ger färdighet. Om du är en nybörjare origami Crafter, öva konsten genom att först finslipa de grundläggande veck. Sen börja med små projekt innan itu större eller designa din egen.
  10. Följa reglerna leder till roligt! För att få maximal njutning och vackraste resultat från dina origami projekt, göra rena veck på rätt papper, och följ alla instruktioner exakt. Arbeta noggrant och metodiskt, och du kommer att belönas med ett vackert konstverk.

Hur man gör origami. Välj lämpligt papper.
Hur man gör origami. Välj lämpligt papper.