E2a

Hur man gör och rama in en affisch

Göra dina egna affischer är ett lysande sätt att försköna ditt hem och öva din kreativitet. Runt ditt hus är en mängd möjliga resurser för att skapa en poster eller inramad konst. Du måste helt enkelt kolla vilka material finns redan tillgängliga och vilka material behöver köpas. Din konstverk behöver inte vara dyrt, men du säkert måste vara rik på idéer. Du kommer faktiskt finna det roligt och enkelt, även om du inte är konstnärligt benägna. Dessa enkla steg hjälper dig att skapa och utforma din egen affisch.

  1. Välj hur du vill göra din affisch. Om du är kreativ, kan du göra allt från scratch. Om du älskar att rita, kan du använda din ritning färdigheter med kol, pastellkritor och andra material. Du kan måla på en propagera eller någon annan typ av tyg. Om du kan sy eller stygn - broderier, quiltning och korsstygn är briljanta idéer. Cutting bilder från gamla tidningar är också mycket användbar. Men om dina konstnärliga färdigheter är begränsade, kan du alltid vända dig till datorn för att få hjälp. Du kan skriva ut motiverande meddelanden med lämpliga grafik eller bakgrund för att gå med dem såsom landskap, kustlandskap, djur eller tecknade serier.
  2. Använd färdiga resurser. Om du är en affisch samlare och du har ett urval av genrer, från abstrakt, konst, film affischer reklam, affischer musik, inspirera eller kändis affischen, kan du få några, om inte alla, av din samling inramade. För att få dem att hålla en livstid och behåller sitt värde, är det klokt att skydda dina affischer med inramning dem med rätt material. Du kan också välja att få dina affischer laminerade, men tänk på att samlarobjekt minskar deras värde om laminerat.
  3. Få måtten på din affisch. Oavsett om du personligen gör din ram, har det gjort av en professionell eller köpa färdiga material, se till att du får de exakta mätningar av din affisch, för att hitta rätt ramstorlek.
  4. Välj ditt material för ramen. Beroende på vad du föredrar eller vad som ser bra ut med din affisch, kan du välja mellan ramar trä affisch, galgar affisch, aluminiumramar affisch, metallramar, och akryl eller klar vinjettbilder. Om du är på en budget, kan du gå för akryl eller Plexiglas ramar eftersom de är hållbara och billiga jämfört med massivt trä. Oavsett ditt val är, glöm inte att överväga kvalitet, design och storlek som kompletterar din affisch. Din ram bör ha åtminstone en ersättning på två inches på alla sidor. Du kan också välja något större om du vill lägga till några gränser.
  5. Placera affischen i ramen. Säkra din affisch och rikta in den ordentligt. När du har gjort justeringar, är du redo att pryda den på din vägg.

Hur man gör och rama in en affisch. Välj hur du vill göra din affisch.
Hur man gör och rama in en affisch. Välj hur du vill göra din affisch.

Att se din första affisch som hänger på din vägg kommer definitivt att få dig motiverad att göra ditt nästa affisch projektet. Du kan experimentera med nya konstruktioner och material tills du behärskar konsten att skapa och utforma affischer.