E2a

Hur man gör naturliga lut tvål hemma

Lut tvål är en mycket billig men nyttig sorts tvål

Lut tvål är en mycket billig men nyttig typ av tvål. Det blev mycket populär på grund av dess runt rengöring förmåga. Tvålen är stark nog att rena kläder, djur och väggar men mjuk nog att använda på din hud. Bortsett från dess fördelar, är det mycket lätt att göra. Det är även känt för att lindra hudproblem som irritation, sår och hyper utsöndring av ansikts olja. Du kan göra din lut tvål bara genom att följa dessa steg.

Samla alla dina material

Samla alla dina material. Du behöver en burk lut som du kan få från närmaste hantverk butik. Erhålla 6 pounds av smält fett (använd ister om du vill ha en skrymmande tvål, använda olivolja om du vill ha en avkopplande finbubbliga tvål, och använda vegetabilisk olja om du vill ha en tjock lödder) och 1 - ½ liter iskallt vatten . Använd inte aluminium blandning skålar och redskap för att undvika negativa kemiska reaktioner.

Blanda ingredienserna

Hur man gör naturliga lut tvål hemma. Samla alla dina material.
Hur man gör naturliga lut tvål hemma. Samla alla dina material.

Blandning av beståndsdelarna. Bär dina handskar och skyddsglasögon innan processen startas. Var inte slumpartat med hantering av dessa ingredienser. Så mycket som möjligt, undvika att spilla dina ingredienser, särskilt lut. Att blanda ingredienserna, använda en värmebeständig glasskål. Placera det iskalla vattnet i skålen innan du sätter i lut. Du bör hälla lut i vattnet och inte tvärtom. Detta kommer att utlösa en kemisk reaktion som producerar värme. Håll alla ytor av huden från att röra även den minsta droppe lut. Tillsätt fett och rör försiktigt men grundligt med träslev när den har svalnat.

Formning av tvål för användning. Efter tvål blandningen har svalnat kan du lägga den i din mögel. Sakta men säkert hälla flytande tvål. Placera den på en sval och torr plats. Så mycket som möjligt, låt inte fukt kommer i kontakt med den. Håll det långt borta från barn räckhåll och se till att ingen av misstag kommer spilla det på sig själv. Det kommer att ta ca 3 till 4 veckor innan tvålen hårdnar. Om tvålen råkar vara för stor, kan du använda en räfflad kniv att skära tvål till användbara storlekar.

Förvaring av tvål

Förvaring av tvål. Det är mer troligt att du kommer att ha ett par veckor till ett värde av tvål när du är klar med det här projektet, så att lagra tvål, linda varje bit med papper för att förhindra att fukt från att skada tvål. Placera dem i en försluten behållare som lagras i en sval och torr plats. Håll ett tygstycke i behållaren med tvål för att absorbera fukt som kan bildas i luften.

Lut tvål är en mycket billig men nyttig sorts tvål. Blandning av beståndsdelarna.
Lut tvål är en mycket billig men nyttig sorts tvål. Blandning av beståndsdelarna.

Göra naturlig lut tvål kan ta tid, så ha tålamod. Om du verkligen längtar efter att använda lut tvål, köpa kommersiellt sålda dem först. Använd inte oavslutade tvål eftersom det kan orsaka personskador än fördelar. Dessutom alltid komma ihåg att öva säkerhet under processen. De försiktighetsåtgärder inte där för att ignoreras. Detta projekt kan vara kul, men det är också farligt.