E2a

Hur man gör lotion tvål

När du gör smälta och häll tvål

När du gör smälta och häll tvål, kan du lägga till alla typer av hud älska, återfuktande ingredienser för att ge dina barer ytterligare fördelar. En av de saker du kan lägga till din tvål är lotion. Både hudkrämer och smälta och häll tvål bas är gjorda av glycerin, så de smälter väl och göra en stor sats av tvål.

Vid valet av lotion du vill lägga till i din tvål, är oparfymerad vit lotion det bästa sättet att gå. Du kan lägga till din egen doft och färg under tvål beslutsprocessen.

Hur man gör lotion tvål. För att göra lotion tvål behöver du.
Hur man gör lotion tvål. För att göra lotion tvål behöver du.

För att göra lotion tvål behöver du:

 • £ 1 ogenomskinlig (vit) smälta och häll tvål bas
 • 1/4 till 1/3 kopp hudlotion
 • Tvål färgämne
 • Fragrance olja eller eterisk olja
 • Gnugga alkohol i en sprayflaska
 • Stor metall kruka
 • Stora glas eller Pyrex mätglaset
 • Metall skedar
 • Tvål formar

Making lotion tvål:

När du gör smälta och häll tvål. Prime formarna genom att spraya ett mycket tunt lager av tvättsprit inuti dem.
När du gör smälta och häll tvål. Prime formarna genom att spraya ett mycket tunt lager av tvättsprit inuti dem.

 1. Hacka smältan och häll tvålbas i små bitar, och placera bitarna i mätglaset.
 2. Fyll krukan ungefär halvvägs fullt med vatten, plats på spisen och ta med vatten till en låg sjuda. Placera mätglaset innehåller tvål bitar i vattnet.
 3. Låt tvålen att smälta under omrörning och försiktigt. För mycket eller alltför kraftig omrörning kommer att orsaka luftbubblor bildas, och du vill undvika dessa.
 4. När tvålbasen är nästan helt smält, ta bort måttet från potten och fortsätt att röra försiktigt tills basen är jämn och alla klumpar har löst. Lägg till lotion och rör om att kombinera.
 5. Lägg din tvål färgämne, en liten bit i taget, tills du får önskad nyans. Lägg ungefär en halv tesked doft olja, rör om väl och tillsätt mer om så önskas.
 6. Prime formarna genom att spraya ett mycket tunt lager av tvättsprit inuti dem. När din tvålbas har svalnat något men fortfarande är i ett flytande tillstånd, häll det i formarna, fylla dem helt. Spraya topparna lätt med alkohol för att förhindra att luftbubblor bildas.
 7. Ställ ditt fullständiga formar åt sidan i flera timmar eller över natten härda. När du är klar, vrid formarna över och pop ut din lotion barer. Buff eventuella ojämna kanter med baksidan av en het metall sked eller skrapa med en potatisskalare. Din tvål är nu klar att användas!

För att lagra dina barer, linda in dem tätt med plastfolie och förvara på en sval, torr plats.

Lotion barer kommer bli mjukare än en vanlig tvål, men de fortfarande lödder väl och lämnar din hud mjuk och skön. Efter användning, låt din tvål lufttorka i en tvålkopp att hålla den från att vrida sörjig.