E2a

Hur man gör lavendel olja från örter

Folk har länge uppskattat lavendel för sin skönhet och sin doft. Bortsett från att vara en uppskattad blomma för dekoration, har människor fått till år om de många användningsområden som den betjänar, särskilt dess medicinska egenskaper när det gäller att läka spasmer i muskler och andra skador. Det är inte bara lindra trötta muskler, men det hjälper också lindra känslomässig stress. Lavendel är känd för sin lugnande doft, som hjälper slappna av och lugna sinnet. Lavendelolja ovanpå lugnande trötthet kan också eliminera lukter orsakade av husdjur och är effektiv i avvärjandet nattfjärilar. Denna typ av olja kan köpas i hälsokostaffärer. Men du kan laga din egen hemmagjord lavendelolja. Nedan finns enkla steg att följa för att göra detta.

Förbered ingredienserna

Förbered ingredienserna. Samla de ingredienser som du behöver använda för att göra lavendelolja från örter. Du kommer färsk lavendel, silar, olivolja och glasburkar som behållare. Få alla dessa redo på din bänkskiva för att göra det enkelt att arbeta igenom projektet.

Krossa färsk lavendel

Hur man gör lavendel olja från örter. Förbered ingredienserna.
Hur man gör lavendel olja från örter. Förbered ingredienserna.

Krossa färsk lavendel. Börja med att få bitar av färsk lavendel och placera dem inne i burken behållaren. Få de blad, stjälkar och blommor av lavendel i och lägg så mycket du kan inne i burken.

Tillsätt olivolja

Tillsätt olivolja. När du har bitarna av lavendel anläggningen inne i burken, är nästa sak som du behöver göra för att hälla olivolja i behållaren. Fyll i behållaren med så mycket olivolja tills den når kanten av burken. Se till att den är fylld upp lämnar ingen luft och blötläggning av lavendel delar i olivolja.

Låt blanda

Låt blanda. Låt burken med olivolja för att sitta i en månad. Du har alternativ på var du ska förvara burken. Du kan lagra det en mörk, torr och sval plats eller lägga den bredvid fönsterrutan där det kan få sol ljus. Olja har en tendens att bli starkare när det blir mer solljus. Glöm inte att skaka burken på en regelbunden basis så att de lavendel bitar och burken smälter väl. Detta kommer att hjälpa ingjuta komponenterna i olje-och lavendel tillsammans, vilket gör växtbaserade infusion skall äga rum.

Sätt i en flaska eller behållare. När det växtbaserade infusion har kvar att smälta för en månad, är du nu redo att sila bort lavendel stycken skiljer den från olja. Häll i oljan i en ren och torr behållare och täck över den. Den lavendelolja är nu klar för användning.

Lavendel infunderas med örtolja arbetar på att bota en rad sjukdomar

Förbered ingredienserna. Krossa färsk lavendel.
Förbered ingredienserna. Krossa färsk lavendel.

Lavendel infunderas med örtolja arbetar på att bota en rad sjukdomar. Olja kan gnidas och masseras in i huden för att lindra trötta muskler. Spridande oljan är ett annat alternativ för att använda den. Dess doft ska bidra till att skapa en atmosfär av komfort, lugn och svalka. Detta är en effektiv och mycket praktiskt sätt att göra lavendelolja, snarare än att köpa dem från butikerna.