E2a

Hur man gör krossbart glas

Krossbart glas är också känd som sockerglas

Krossbart glas är också känd som sockerglas. Filmskapare på en budget använda detta som en del av sina specialeffekter, eftersom det innebär lite skada för aktörerna jämfört med att använda riktiga glas. Det är också billigt och kan göras hemma med bara några få ingredienser.

Hur man gör krossbart glas. Förbered ingredienserna och utrustning.
Hur man gör krossbart glas. Förbered ingredienserna och utrustning.
  • Förbered ingredienserna och utrustning. Innan du börjar, se till att du har allt du behöver och du har en idé om vilken typ av brytbar glasform du vill. Socker glas liknar spröda matlagning jordnötter godis men det är inte något du vill äta. Du behöver 2 dl vatten, 3,5 dl vitt socker, 1/4 tsk grädde av vinsten och 1 kopp ljus majssirap eller flytande glukos. Flytande glukos används för att göra godis. Mätningarna av ingredienserna här är tillräckligt för ett ark av socker glas gjorda på en standardiserad bakplåt. För större formar, helt enkelt uppskatta om du behöver dubbla dina ingredienser. Bortsett från bakplåten, behöver du en kastrull, en trä omrörare och en godis tillverkare termometer fäst vid en tråd så att du inte bränner dig tar temperaturen på blandningen och en non-stick matlagning spray eller aluminiumfolie.
  • Förbered formen. På din bakplåt, kan spraya non-stick matlagning spray eller du placera aluminiumfolie jämnt plant. Folie papper kan lägga textur till din krossbart glas eftersom det kan vara svårt att hålla det platt så bestämma vilken du vill använda innan du börjar. Använda folie papper kommer också att göra det lättare för dig att ta ut sockret glas från formen. Förbered din form innan du gör blandningen socker glas eftersom du måste arbeta snabbt när man häller den i formen.
  • Koka sockret. Placera kastrull på svag eld, häll sedan i vattnet, vitt socker, ljus majssirap eller flytande glukos och grädde av tandsten. Ljus majssirap ger din slutprodukt en nyans av gult medan flytande glukos håller din socker glas relativt klar. Rör hela tiden och hålla elden låg för att hindra blandningen från caramelizing. Bubblor kommer att visas och du kommer att få en doft av en liten söt lukt. Denna process är ca 40-50 minuter så du måste ha tålamod. Låt blandningen i en koka vid 300 grader Fahrenheit. Kom ihåg att bifoga termometern godis maker att en tråd så att du inte tappar den inuti.
  • Mögel sockret glaset. Medan blandningen fortfarande är varm, försiktigt häll blandningen på formen du förberett tidigare. Bubblorna ska försvinna utan att bli av med dessa små, använd en tandpetare och försiktigt pop. Arbeta snabbt som det tenderar att torka snabbt också. Försök att hålla blandningen jämnt sprida ut och så tunn som möjligt. Tjock socker glas kan fortfarande vara smärtsamt om du planerar att slå det på någons huvud.
  • Vänta. Vänta tålmodigt för en timme eller två när den svalnar. När sockret glaset regleras väl i formen, kan du placera den i kylskåpet för att låta den svalna snabbare, men du riskerar att deformera den ursprungliga formen du vill ha. Under tiden kan du träna på hur du vill använda glaset för dina speciella effekter. Ta sockret glaset ur formen när den är klar.

Du har nu en ark av vad som ser ut som glas. Det är noga med att bryta på påverkan så se till att du har din videokamera klar eftersom det inte finns något att ta två, såvida du förbereda mer än ett ark av krossbart glas.