E2a

Hur man gör kräppapper blommor

Kräppat papper har ljusa färger som ger liv åt en tråkig plats

Kräppat papper har ljusa färger som ger liv åt en tråkig plats. Du kan göra kräppapper blommor och dekorera ditt hem med dem. De är billiga och lätta att göra, och du kan också göra det ett projekt som du och dina barn kan göra tillsammans. Kräppapper blommor pågå en lång tid, även om dess färger kan blekna speciellt om den är placerad utomhus. När det bleknar, då är det en bra tid att göra en ny uppsättning av kräppapper blommor.

Du behöver följande material för att göra ditt kräppapper blommor:

Hur man gör kräppapper blommor. Ta en kräppapper och inte vika det ännu.
Hur man gör kräppapper blommor. Ta en kräppapper och inte vika det ännu.

 • Kräppapper, olika färger, helst rött, gult, vitt, rosa och grönt
 • Färgade strån
 • Tunn metalltråd
 • TEJP
 • Sax
 • Lim

Gör så här:

 1. Ta en kräppapper och inte vika det ännu. Skär den i två halvor på tvären-dessa kommer att bildas senare att bli kronbladen. Om du vill ha mindre kronblad, klippa blomman färgade kräppapper i tre eller fyra delar, korsvis.
 2. Skär hörnen på kräppapper i en rund kant. Du kan också klippa hörnen ut och göra en spade form om du vill att formen för dina kronblad. När kanterna har skurits, låg kräppapper öppna vid bordet.
 3. Från slutet av kräppapper, rulla den långsamt och håll in den nedre änden av bladet tillsammans, och sedan fästa den nedre delen med en tråd. Håll botten och öppna försiktigt kronbladen från de yttre kronbladen först. Du kan skapa små gula bollar att placera i mitten av blomman se ut som en ståndare.
 4. Ta den gröna kräppapper för att skapa bladen och basen av blomman. Skär ut runt en tum av gröna kräppapper tvären. Klipp remsor halv tum från kanten av den gröna kräppapper och sedan lägga upp den på bordet, liknande vad du gjorde med kronbladen.
 5. Täck botten av blomman med den gröna kräppapper och fäst det med tejp. Du kan använda grön plast strån som blommans stjälk. Du kan också använda kabeln som blommans stjälk, men du måste täcka den med gröna kräppapper efter att du har placerat alla blommor och blad.
 6. Klipp ut blad ur den gröna kräppapper. Ta tre inches av tråd och placera den på toppen av en klippa ute blad. Låt ca en tum av tråd exponeras. Ta en annan utskurna blad av samma storlek, täck den med lim, och hålla den på första bladet med tråden i mellan. Linda exponerad tråd vid stäven av blomman. Lägg till fler blad, beroende på hur många lämnar du föredrar. Efter att alla blad, skär ut en remsa av grönt kräppapper och täcka alla utsatta tråd med det.

Du kan skapa så mycket blommor och blad som du föredrar

Kräppat papper har ljusa färger som ger liv åt en tråkig plats. Skär hörnen på kräppapper i en rund kant.
Kräppat papper har ljusa färger som ger liv åt en tråkig plats. Skär hörnen på kräppapper i en rund kant.

Du kan skapa så mycket blommor och blad som du föredrar. Du kan också skapa längre blad som ser ut som citrongräs eller stora prydnadsväxter. Använd också blandade färger för blommor.