E2a

Hur man gör klippbok sidofält

Det finns många underbara tekniker för att lära som kommer att förbättra din scrapbooking sidor. En av dessa tekniker innebär att göra sidofält för dina scrapbooks. Sidofält är en enkel variant på en bakgrund sida som berikar den övergripande utseendet på en-och två-uppslag layouter.

Hur man gör klippbok sidofält. Med början vid den vänstra marginalen.
Hur man gör klippbok sidofält. Med början vid den vänstra marginalen.

Skapa sidofält i en klippbok är en enkel teknik för att lära sig och som också skapar en unik plattform för journalföring, stansning, eller andra utsmyckningar du kanske vill anställa. Börja med att välja två tidningar som är gratis. Du kanske vill välja papper med en skarp färgkontrast eller en mer analog färgschema. När du skapar en analog färgschema, bör du välja färger som är bredvid varandra på en gemensam färghjul. Gör en snabb webbsökning att hitta bra resurser för färgscheman. Du kommer vara glad att du gjorde.

När du har valt dina papper, kommer du vill bestämma hur bred du vill att din sidofältet i en klippbok för att vara. En vanlig bredd för dessa är två och en halv inches. Använd ditt omdöme för att bestämma och sedan klippa en remsa från en typisk 12 "x 12" ark i önskad bredd. Det är bäst att använda en roterande papper trimmer för den mest exakta snitt. När du har klippt din sidebar band, behöver du bara följa den till den valda bakgrunden papper.

Med början vid den vänstra marginalen

Början på den vänstra marginalen, ställning sidofältet så att dess vänstra kant matchar i jämnhöjd med den vänstra kanten av bakgrunden papper. Toppen och botten av sidofältet bör passa perfekt på 12 "x 12" ark utan hängande över bakgrunden papper. Om sidofältet papperet sträcker förbi kanterna på din bakgrund papper, använd rak kant sax för att trimma ner sidofältet till perfektion. När detta är klart, har du gjort din första sidofältet i en klippbok!

Nu när sidomenyn är på plats.
Nu när sidomenyn är på plats.

Det finns ett brett spektrum av möjligheter för dig att välja mellan, när du sätter din sidebar till en scrapbook sida. Helt enkelt välja den metod du är mest bekväm med. Många Scrappers föredrar den populära roll-on lim prickar. Alternativa metoder innefattar brads och öglor samt sömmar, 3D-pricker (3-dimensionell accent bindemedel), och band, bland annat. Det finns inga gränser för de kreativa möjligheterna här - gör sidofält i en klippbok en fantasifull beståndsdel som kraftigt förbättrar dina sidlayouter.

Nu när sidomenyn är på plats

Nu när sidomenyn är på plats, kan du välja att försköna den vidare. Små pappersremsor eller band gör stora förbättringar och de är lätta att skära för att passa ditt projekt. Stämpling alltid tillägger finess samt klistermärken, journalföring, spetsar, och mer. Var kreativ och ha roligt att skapa sidofält i en klippbok och hålla dessa sidofält så enkel eller utarbeta som behövs, för att passa ditt projekt behöver.