E2a

Hur man gör hemmagjord markörer

Markörer är användbara för en mängd olika syften

Markörer är användbara för en mängd olika ändamål. Du kan använda dem för att märka olika objekt runt huset, och du kan använda dem för konstprojekt. Problemet med de flesta markörer, emellertid, är att de oftast torkar mycket snabbt. Om du gör konstprojekt som kräver massor av färgade markörer, försök att göra din egen hemgjorda markörer. Här är hur.

Hur man gör hemmagjord markörer. Markörer är användbara för en mängd olika syften.
Hur man gör hemmagjord markörer. Markörer är användbara för en mängd olika syften.

  • Förbered. Börja med att se till att du har täckt ditt arbete bord med ett lager eller två tidningar att se till att du inte fläcken din tabell med färg. Också bära disponibla plasthandskar samtidigt hemlagad markörer, så att färgen inte fastnar på huden. Slutligen, se till att du bär gamla kläder som du inte har något emot att få lite nedsmutsade med någon färg. För projektet behöver du ett lim penna, en liten skål, en tratt, din färg val, och några terpentin.
  • Rengör pennan. Börja med att ta bort överblivna lim från limmet pennan. De flesta lim pennor har vatten lim, vilket innebär att du bara behöver skruva av locket och sedan lägga limmet pennan i en kran med lite rinnande vatten att få alla limmet ut. Försök att använda en ny lim penna om det är möjligt, eftersom limmet blir mjukare om du använder nya lim pennor. Stäng locket och skaka väl om det finns några envisa fläckar av lim på lim pennan.
  • Blanda färgen. Efter rengöring limmet penna, bara låt den torka på toppen av några rena handdukar. Sedan tar lite färg i ditt val och kombinera dem med lite terpentin på en liten skål. Terpentin fungerar med nästan alla typer av färger. Du kan använda pulver färger som affisch färg och tempera, eller så kan du använda akryl. Dessa kommer att fungera bra med lim pennan. Välj de färger som du vill, eller göra dina egna färger genom att kombinera färgen med andra. Var noga med att lägga runt fyra kapslar av terpentin i färgen för att hålla den från att koagulera.
  • Tratt. När du har blandat din färg, häll det i limmet pennan när du använder en tratt. Se till att du inte fyller upp markörerna med för mycket färg, eftersom du behöver lägga till en kapsyl terpentin till färgen innan du stänger det hela. Terpentin är mycket viktigt för att hålla din färg vätska och att mjuka upp den så att den kommer att flyta lätt genom limmet pennan. Om du tror att färgen är för tjock, helt enkelt lägga lite mer terpentin.
  • Täck. När du har fyllt upp patronen lim pennan med färg och terpentin, skruva tillbaka locket och börja använda dina markörer för din konstprojekt. Kom dock ihåg att denna markör kommer att vara ganska drippy eftersom limmet pennan öppningen är naturligtvis ganska stor.


Med dessa steg bör du kunna skapa din egen hemmagjorda markörer som du kan använda för konstprojekt hemma.