E2a

Hur man gör hemmagjord doftljus

Du skulle nog bli förvånad över alla de olika sätt att göra dina egna doftljus. Du kan göra dessa med minsta möjliga kostnad, och med material som du kan troligen hitta i ditt eget kök. Dessa gör doftljus en lukrativ verksamhet: man kunde etablera företag för rabatterade ljus, liksom för billiga och partihandel ljus. Så om du är intresserad av att göra dina egna doftljus, här är några mycket enkla steg:

Förbered alla material. Först

Hur man gör hemmagjord doftljus. . Förbered alla material.
Hur man gör hemmagjord doftljus. . Förbered alla material.

. Förbered alla material Först behöver du följande material: vax, veken, doft (eterisk olja), färgämnen, spis, en kött eller godis termometer, ljus mögel och dubbla pannor. Mängden vax, doft och färg du skulle behöva skulle bero på hur många ljus du planerar att göra: att få en idé, skulle 1 kilo vax gör cirka 8 ljus. För eterisk olja, är den allmänna tumregel att hälla i en matsked för varje kilo smält vax som använts. Det är en bra idé att experimentera med mätningen av ingredienserna för att producera precis rätt mängd konsistens och doft som passar dina önskemål.

Ett ord om dessa material. Du kan ändra ditt val av särskilda typer av material beroende på hur du vill att ditt ljus för att komma ut. Till exempel kan du välja att använda soja vax om du vill göra soja ljus (som anses vara mer miljövänliga än vanliga paraffin ljus, eftersom de inte ökar atmosfärens CO2-nivåer, plus, de håller längre); det väsentliga olja du använder som doften skulle vara enligt dina önskemål (oavsett om det är lavendel, vanilj, eller vit-te), och ditt ljus mögel beror på storlek och form du vill att ditt ljus för att ha. Så om du skulle vilja producera pelare ljus, till exempel välja ljus formar som är mycket omfattande, om du gillar burk ljus, välj sedan en presentabel behållare att förvara den i.

Den ljustillverkning förfarandet. Som nämnts, det finns många sätt att göra dina doftljus, metoder som kan ändras beroende på hur du vill att din slutprodukt för att titta eller lukta. Men nedan är generella proceduren för att skapa din egen doftljus:

Förbered alla material. Först. Ett ord om dessa material.
Förbered alla material. Först. Ett ord om dessa material.

  1. Först satte vaxet i en liten kastrull. Sätt denna potten i en större kruka delvis fylld med vatten. Slå på spisen på låg värme (se till att vaxet inte bränner). Använda ditt kött eller godis termometer, låta vaxet att stiga till en temperatur på 170 till 180 ° Fahrenheit. Tänk på att det kan vara farligt att låta vaxet att överhettas, eftersom det kan bränna ganska lätt.
  2. Förbered ditt ljus formar. Ställ upp dem på en plan, stadig yta. Kontrollera att vekar finns redan till hands. När vaxet har smält, ta bort kastrullen från värmekällan. Lägg i eterisk olja. Det är också dags att lägga i färgen. Det är bäst att använda en pipett för att lägga i färgen (under omröring av smält vax) så att du kan bättre styra skuggan av doftljus.
  3. Nästa, ställa upp vekar inuti ljus mögel eller ljus burk. Kontrollera att veken är i mitten av burken genom att hålla den med en hand och sedan hälla i lite smält vax för att stelna veken på plats. Tillåt cirka 3 till 5 minuter för vaxet att härda.
  4. När veken är satt på plats, häll i resten av det smälta vaxet. Ta bort den från ljuset formen när den har härdat (även om naturligtvis du inte kommer att behöva göra detta om du gör jar ljus).

Där har du det

Där har du det! Förhoppningsvis denna artikel inspirerade dig att ta upp ljus-making som en hobby. Om du är i detta för ett företag, överväga att ha en unik målgrupp såsom ljus för män, kan du också överväga att sälja ljus på nätet. Lycka till!