E2a

Hur man gör handväskor hemma

De flesta kvinnor är besatta av handväskor

De flesta kvinnor är besatta av handväskor. När flickvänner träffas det första de märker i varandra förutom skor är handväskan de bär. En handväska blir lätt ett hett ämne för alla girly prata. Prada, Louis Vuitton och Gucci är bland de populära märken av handväskor som en kvinna skulle älska att ha. Och ändå mycket som märkesvaror handväska produkter (som är dyrare) är heta objekt för flickor, en hemmagjord väska som du har skapat på egen hand kan röra nyfikenhet och framkalla beundran speciellt när det är väl utformad.

För att göra handväskor hemma, behöver du dessa material och verktyg: symaskin, sax tyg, nål och tråd, tyg, mönster och hårt material för handväskor såsom nitar, hård plast för handtagen och etc. Här är de steg för hur att göra handväskor hemma:

  1. Bestäm vilken färg av tyg du vill ha samt bestämma storleken på handväskan. Leta efter bra tygmaterial med textilprodukter butiker. Du kanske också vill återvinna gamla kläder som jeans eller toppar så länge tyget är tjockt och robust nog. Du kan sticka handväskan också, om du så föredrar. Oavsett material du vill använda, se bara till att du har en motsvarande mönster eller skiss att fungera som din guide.
  2. Skissa design väskan. I skissen, ange det material du kommer att använda som den typ av tyg eller tyg, handtag, remmar, blixtlås, knappar, nitar, dekorationer och allt som kommer att gå med handväska. Du kan få designidéer från hantverk butiker på nätet eller så kan du imitera mönstret från en trevlig väska som du kan ha upptäckt någonstans.
  3. Placera tyget på bordet och avgöra om det är tillräckligt stor för storleken på väskan du vill ha. Detta är viktigt om du återvinning gamla kläder i säckar. Om materialet inte är tillräckligt stor, justera mönstret därefter.
  4. Skär mönstret med gamla tidningar så att du kan få en konkret modell för väskan. Därefter vika duken i två, placera mönstret över det och skär tyget efter konturerna av mönstret. Detta kan göras lättare genom att spåra mönstret på tyget innan man fortsätter att skära materialet. Å andra sidan om du använder återvunnet material såsom gamla jeans, måste du skära av benen då sy botten och du redan har kroppen av din handväska.
  5. Vik tyget med baksidan ut och börja sy. Börja med sömmarna först att se till att det inte finns några fäktande trådar från sidorna. Därefter sy sidorna för att bilda kroppen av väskan. Du kan sy för hand, men om du vill att din handväska för att hålla längre, använd en symaskin.
  6. När kroppen av väskan är klar, vända på det igen denna gång med den högra sidan ut. Sy på band eller handtag sy sedan på fliken för att täcka. Om du inte vill flikar, kan du använda ett blixtlås eller för att försegla din handväska. Fäst dekorationer och väskan är klar.
Hur man gör handväskor hemma. Bestäm vilken färg av tyg du vill ha samt bestämma storleken på handväskan.
Hur man gör handväskor hemma. Bestäm vilken färg av tyg du vill ha samt bestämma storleken på handväskan.

Du kan framhäva din handväska genom att knyta en scarf på banden eller placera ett tyg ros huvudet framför. På så sätt kan du göra din handväska som din egen mode uttalande och vara en sticka ut bland dina vänner.