E2a

Hur man gör grundläggande dunka för elbas

Basgitarr är ett mycket flexibelt instrument som kan producera en mängd olika ljud. På sjuttiotalet tog funk musiker bas spelar till en helt ny nivå. Funk musik handlade om spåret och rytm, detta ledde banbrytande konstnärer för att skapa mer kraftiga ljud med basgitarr. En av de mest distinkta och igenkännbar tekniker är slapping basgitarr. Bas slapping skapar en skarp twanging ton som bas inte göra när det spelas med ett finger eller plocka. Denna spelstil har funnit sin väg in i många genrer av musik. Att lära sig att slap bass kan du lägga till ny kraft till din bas gitarrspel.

Hur man gör grundläggande dunka för elbas.
Hur man gör grundläggande dunka för elbas.

Grundläggande Slapping

Steg 1 - Fret noterna på vanligt sätt med vänster hand. Med din knäppa handen anpassa tummen över strängen du önskar spela. Slapping basen låter bäst på de lägre strängarna. Extra låga stämningar svarar extremt bra på bas slapping också.

Steg 2 - Ta med sidan av tummen ner på strängen i en enda kraftig rörelse. Sikta på boney del av tummen på sidan av leden att smälla med bassträng för bara en snabb stund. Alternativa bas slapping tekniker innebär med pek-och långfingret till flick strängen. Använd ditt långfinger som motstånd mot pekfingret och släpp pekfinger kraftfullt på strängen. Denna form av bas slapping kommer att producera en annan ton.

Steg 3 - Fortsätta nötning noterna och röra tummen som om att knacka ut en rytm på trummor. För variation kan du lämna ibland tummen ner för att skapa en staccato anteckning som stänger omedelbart. Tänk på hur bongo spelare gör rytmer genom att låta några hits ring ut och andra muting. Samma effekt fungerar bra för grundläggande dunka på basgitarr.

Hur man gör grundläggande dunka för elbas.
Hur man gör grundläggande dunka för elbas.

Steg 4 - Att flytta till högre anteckningar på de mindre strängar tar lite tid att öva ditt mål. Tummen bör inte komma i kontakt med de andra strängarna. Det är normalt att höra lite extra nötning och finger buller när dunka basen, men detta normalt bidrar till dess slående dynamik.

Alternativ Bass Slapping

Vissa artister har skapat sina egna ljud med hjälp av olika tekniker bas slapping. Använda index och långfinger att slap bass snabbt, kan en trumvirvel liknande ljud skapas på basen. Slapping basen låter bra med pedaler fläns effekt, digitalboxar dröjsmål och lite extra reverb. Använda distorsion med bas slapping kommer att skapa en mycket hård och kraftfullt ljud som fungerar är bra för punk och metal musik.

Kombinera bas slapping med normal plockning av stråkar och bas poppar - plockar strängarna kraftfullt - kan hjälpa dig att skapa en klassisk funk ljud eller en hård kanter sten basgång. Var noga med att lägga denna teknik till din sonic arsenal.