E2a

Hur man gör grekiska komedi och tragedi masker

Teatern skulle inte vara komplett utan den grekiska komedi och masker tragedi. Dessa masker användes av de gamla grekerna att låta folk veta vilken typ av spel de tittar. Du kan lära dina barn hur man uppskattar teater genom att låta dem hjälpa dig att göra dessa symboliska masker. Här är ett enkelt sätt hur:

Hur man gör grekiska komedi och tragedi masker. Använd papperstallrikar att göra maskerna.
Hur man gör grekiska komedi och tragedi masker. Använd papperstallrikar att göra maskerna.

  • Förbered material. Du behöver lera, en pinne och en färg för att göra den grekiska komedi och masker tragedi. Du kommer bara att använda färgen för att dekorera masker så att du kan lämna det här, om du inte har någon färg lätt tillgänglig i hemmet.
  • Bilda masker. Gör två bollar av samma storlek ur leran. Platta bollarna till ca 1/4 av en tum genom att trycka tummen på den. Du kan låta ditt barn att göra detta för att du ska få honom inblandade i projektet tidigt. Därefter vänder bollarna till ovaler av något trycka sina sidor. Därefter, nypa leran övre vänstra och högra sida för att bilda en plan yta. Bilda en haka för lera ovalerna genom att klämma botten av de två leror för att göra dem spetsiga.
  • Gör uttryck. Forma ögon av den grekiska komedi och masker tragedi genom att peta två hål på maskerna med hjälp av en pinne. Om du låter ditt barn gör detta, se till att kanterna på pinnen är inte skarpa. Gör ögonen uttrycksfulla genom sned dem lite. Därefter gör näsor för maskerna genom att bilda två bitar av lera i små trianglar, och sätta dem på mitten av maskerna. När du är klar, utgör mynningar maskerna med hjälp av pinne att peta en leende mun på en av maskerna, och en gråtande mun på den andra.
  • Måla maskerna. Du kan välja att sätta färg på din grekiska komedi och masker tragedi för att göra dem mer attraktiva. Du kan färglägga den grå så att det ser värre eller guld att göra det bättre passar till en teater presentation. Du kan också be ditt barn att delta i färg maskerna. Fråga honom vilka färger han vill maskerna att vara i, och låt honom färg dem.
  • Använd papperstallrikar att göra maskerna. Om ditt barn vill grekiska komedi och masker tragedi att han faktiskt kan sätta på sitt ansikte, kan du enkelt göra honom en hjälp papperstallrikar. Använd en penna för att spåra ansiktsuttryck av den grekiska komedi och masker tragedi. Därefter cutout ögon och ritningarna munnen i papper plattan, och använda en markör för att rita en näsa för varje maskerna. Du kan välja att lägga skägg och hår på masker för skojs skull.


När du är klar dekorera din grekiska komedi och tragedi mask

När du är klar dekorera din grekiska komedi och tragedi mask kan du nu använda den för att göra berättelser levande. Använd den precis som hur du använder dockor när berättande. Använd olika nyanser av röster för varje mask för att väcka nyfikenhet hos ditt barn. Sedan, om möjligt, försöka be ditt barn att gå med dig på teatern för att titta på en barnvänlig lek.