E2a

Hur man gör glycerin tvål: smälta och häll metod

Samla dina ingredienser och verktyg och låt oss börja göra tvål

Glycerin tvål är lätt och roligt att göra med smältan och häll metod. Med smälta och häll tvål gör, du tar i princip en bit av oparfymerat, färglös tvål och smälter ner det för att göra nya barer.

Glycerin är en naturlig biprodukt av tvål gör, men kommersiella tvål tillverkare bort det för användning i lotioner och krämer, eftersom det drar till sig fukt till huden. När du använder glycerin tvål, ser du att det är mindre uttorkning på huden. Att denna tvål kan vara roligt, och det är en mycket enkel process. All utrustning och förnödenheter du behöver kan köpas på ett hantverk butik.

Hur man gör glycerin tvål: smälta och häll metod. Hur man gör glycerin tvål.
Hur man gör glycerin tvål: smälta och häll metod. Hur man gör glycerin tvål.

Här är hur man gör en fukt-rik tvål.

Vad du behöver

 • Glycerin tvål bas (antingen klar eller ogenomskinlig)
 • Smält och häll tvål gör formar i ditt val av former och storlekar
 • Vass kniv
 • Stor metall potten
 • Stort glas eller Pyrex dosmått
 • Metall skedar
 • Tvättsprit, i en sprayflaska
 • Tvål färgämne
 • Doftolja, eller eterisk olja

Samla dina ingredienser och verktyg och låt oss börja göra tvål. Placera dina hackad tvål bitar i mätglaset.
Samla dina ingredienser och verktyg och låt oss börja göra tvål. Placera dina hackad tvål bitar i mätglaset.

Hur man gör glycerin tvål:

 1. Klipp nog av glycerin tvål bas för att fylla dina formar. Hacka tvål bas i små bitar för att underlätta även smältning.
 2. Fyll krukan ungefär halvvägs full med vatten. På spisen, föra vatten till en låg sjuda.
 3. Placera dina hackad tvål bitar i mätglaset, placera koppen i sjudande vatten. Låt tvålbasen att smälta långsamt under omrörning och försiktigt. För mycket eller alltför kraftig omröring orsakar luftbubblor.
 4. När tvål bas är nästan helt smält, avlägsna mätkoppen från vattnet och fortsätt att röra försiktigt tills basen är helt flytande.
 5. Lägg till din tvål färg och doft olja. För båda, tillsätt några droppar i taget tills önskad färg och doft uppnås.
 6. Häll färgade och doftande tvål i formarna. Fyll formarna rätt till toppen. Spraya toppar den hälls tvål lätt med tvättsprit. Detta kommer att bidra till att förhindra alltför många luftbubblor bildas på tvål.
 7. Ställ in tvål formar åt sidan för att låta tvålen härda. Denna process tar inte för lång tid, men du kan säkert lämna det över natten om du vill.
 8. När tvålen har satt, vänd formarna över och pop dina barer ute. Du kan städa upp alla ojämna kanter med baksidan av en varm sked (kör skeden i varmt vatten i några minuter, sedan torka bort det), eller med en potatisskalare. Din tvål är nu klar att använda!
 9. Om du inte använder glycerin tvål, slå in den ordentligt i plastfolie för förvaring.

När du har grunderna i smälta och häll tvål gör ner, kan du börja göra mer kreativa saker som att lager tvål, eller lägga glitter och andra roliga saker till dina barer. Göra tvål kan vara en stor grupp projekt och även leda till stora gåvor handgjorda tvålar . Experimentera och njut!