E2a

Hur man gör gjutning gips

Gjutning gips är en metod för att göra formar och avgjutningar. Det är roligt och ganska rörigt, men grundligt roligt ändå.

Du kan göra gjutning gips på två sätt:

Hur man gör gjutning gips. Med hjälp av en visp och en skål.
Hur man gör gjutning gips. Med hjälp av en visp och en skål.

Casting gips med alginat. Detta är en tång extrakt som används för att göra formar och gjutgods.

 1. Gnid modellens arm frikostigt med vaselin början från armbågen ner till handen.
 2. Med hjälp av en visp och en skål, blanda alginat och vatten tillsammans tills den når en tjock men halvflytande konsistens. När du är klar, ta en näve av den lila blandningen och sprida det över hela handen. Gör flera lager och sedan stabilisera den med bandage över hela modellen hand.
 3. Sedan gör en liten öppning vid sidan av handen och låt stelna.
 4. När det har härdat, börja öppna casten genom att göra mycket noggranna slitsar längs sidan där öppningen gjordes först. Ta din tid i att dra av formen tills den är helt utdragen av modellen hand. Du kan också berätta modellen vicka handen långsamt.
 5. Nu kommer den avgörande delen när formen är av modellen hand eftersom alginat krymper och deformeras väldigt lätt. Täck formen med tre lager av gips för att stödja den nyligen bort mögel. Låt det härda i ett dygn innan du tar bort bandaget och alginat.
 6. Nu har du en perfekt gipsavgjutning av en mänsklig hand.

Gjutning gips med gips

Gjutning gips med gips. Detta är det säkraste sättet att göra minnen. Till exempel, medan kartlägga åren av tillväxt dina barn, kan du göra gipsavgjutningar av deras händer och fötter när de växer i tid.

Gjutning gips med gips. När det har härdat.
Gjutning gips med gips. När det har härdat.

 1. Börja med att sprida gamla tidningar på ditt arbetsområde.
 2. Sedan kombinerar plast av Paris pulver och vatten i lika 50/50 delar.
 3. Nu tar en aluminiumpanna - det slag som används för att baka kakor-och täcka ytan med vax papper. Ta din modell hand och päls det tjockt med vaselin. Nu placera handen platt ovanpå vax papper och gör din första beläggningen genom att täcka den med gips.
 4. Låt det torka en stund medan du berätta din modell att bo väldigt stilla.
 5. Efter det, gå vidare med ditt andra lagret och täcker samma del med den återstående gips.
 6. Låt det torka och ställa in timern på 10 minuter. Efter den tilldelade tiden har gått, kan du ta bort långsamt mögel från din modell hand. Se till att limmet är inom räckhåll ifall vissa delar av formen ramla medan plåstret tas bort.
 7. När det tas bort, placera gjutna handflatan upp i en bakform med fylld med vatten hela tiden och se till att vattnet inte tränger in insidan av gips.
 8. Nu i en separat skål, blanda vatten och diskmedel. Doppa en pensel in i tvål skum och fortsätt att belägga den inre delen av formen medan den vilar i vatten.
 9. Efter 5 minuter, ta bort mögel från vattnet.
 10. Nu tar en annan sats av gips pulver och vatten och blanda detta tillsammans. När du är klar, häll detta i formen och sedan lämna det som är för en timme.
 11. När det har härdat, kan du börja långsamt och försiktigt inskränka på formen med hjälp av en mejsel för att avslöja en perfekt gjutna handen.
 12. För att få det att se super söt, försköna hand med glitter eller färgade pärlor kristall.

Nu är kraften i fantasin!