E2a

Hur man gör gips formar

Namnet "gips" kommer från ordet "gips" som är en mineral som finns i ett distrikt i Paris som heter Montmartre. Det är en pulverformig substans, som bara behöver vatten för dess blandning. Du behöver bara ett par minuter att låta det härda och du är redo att använda den för gjutning. Det används ofta för att göra möbler, statyetter och även skyltdockor.

I det förflutna

Förr i tiden skapade människor krukor och figurer av lera lera och trä. Med gipsformar kan du skapa en perfekt kopia av ett objekt med mindre tid och ansträngning. Detta material kan användas om och om igen. Bara fylla formen med detta material, baka det, och du är klar!

För att skapa fler kopior, här är några riktlinjer för hur man gör gips formar.

  • Förbered de material som skall användas. Du måste förbereda en liten flaska ca 4 "lång, modellera, en trälåda större än det objekt som skall användas eller ca 6" x 6 ", gips, sand papper och separeringsmedel (ex. Vaselin eller vaselin ).
  • Gör formen. Förbered föremålet som skall formas. Täck flaskan med någon tunt papper eller kartong med samma storlek. Detta görs för att förhindra att gips från hälla i flaskan. Tillsätt lite av separationsmedlet hela flaskan för enkel borttagning. Lägg den i en trälåda ovanpå leran. Använda lera, täcka upp på sidan av flaskan tills den är halv begravd. Eftersom du gör två formar, måste du jämna ut leran yta noggrant. Blanda gips med vatten och rör om tills det blir en tjock flytande ämne. För bästa resultat, se instruktionerna på etiketten. Du kan nu hälla i gips i trälåda omedelbart efter blandning det. I ca 15-20 minuter, blandningen kommer att hårdna. För att veta om blandningen är klar, kan du trycka försiktigt på ytan av formen. Vänd trälåda upp och ned och ta försiktigt bort leran. Nu vad du behöver göra är att ta bort flaskan från härdade gips. Du måste göra det riktigt långsamt och säkert så att du inte kommer att behöva re-do hela processen. Använd ett sandpapper att jämna ut ytan av de två formarna. Du kan också lägga formarna sida vid sida på en plan yta för att se om de är av samma storlek och form.
  • Tips. Ett tips att dela är att göra en provkörning innan själva formen. Få en bit av lera större än den tryckta formen och tryck den ordentligt. Gå båda formarna tillsammans. Sätta en extra mängd lera (eller vid behov) för att säkerställa att du får rätt form. Tryck in båda formarna ned på varandra. Kontrollera att repliken måste titta på exakt samma som den ursprungliga delen. Skär eller skrapa överskottet lera som behövs.


Hur man gör gips formar. Förbered de material som skall användas.
Hur man gör gips formar. Förbered de material som skall användas.

Ganska lätt är det inte? Kom ihåg att öva göra gjutformens första innan du börjar en, och du kommer så småningom att få kläm på det.