E2a

Hur man gör förebyggande underhåll för ditt fordon

Bilar används huvudsakligen på vägen

Bilar används huvudsakligen på vägen. Den minut det kört Du kan bara vara säker på att det kommer att börja försämras. Kostnaderna för underhåll av fordon, som kan bestå av bilreparationer och bildelar ersättning, kan bli dyrt. Förebyggande underhåll av utrustningen kan spara pengar. Det är en plan som alltid ska vara i din checklista för att hålla dina bilar i gott skick. Förstå förebyggande underhåll är nödvändigt för att rädda inte bara din bil utan även allt som behöver underhåll. Här är några användbara tips om hur du gör anläggningen underhåll i bilen:

  1. Lås huven. Gå in bilen och upptäck hur att dra upp huven. Det är oftast hittas under instrumentbrädan. Öppnad nå under huven, leta handtaget och tryck. Underhåll av fordon kräver alltid en öppen huv.
  2. Kontrollera motorns kylvätska. Se till att din motor kyls sedan gradvis loss skruven. Om det finns vatten, så betyder det att motorn fungerar bra. Om inte, fyll den med vatten och kontrollera det nästa dag. Att hålla ett vakande öga på din kylvätska är nödvändig eftersom förändringar i vädret kan påverka den.
  3. Öppna motorolja. Använd mätstickan och se bilens instruktionsbok. Doppa stickan i motoroljan och dra ut det. Torka oljan från pinne med en handduk in sedan tillbaka. Nivån av olja ska nå den markerade platsen. Kontrollera dina motorolja två gånger i månaden är mycket föreslås.
  4. Kontrollera bilens batteri. Se till att din motor är avstängd. Innan du kontrollerar bilens batteri, använd skyddsglasögon och ta bort dina juveler rengör toppen av batteriet med en borste eller handduk och försiktigt bort rost. De flesta batterier rinna efter tre år och behöver bytas med samma typ av batterier.
  5. Kontrollera bildäck. Att hålla däcken på deras föreslagna tryck kan hjälpa dem längre. Välskött däck bidra till en säkrare och jämnare gång.

När bilen börjar visa tecken på försämring

Hur man gör förebyggande underhåll för ditt fordon. Kontrollera motorns kylvätska.
Hur man gör förebyggande underhåll för ditt fordon. Kontrollera motorns kylvätska.

När bilen börjar visa tecken på försämring, hitta tid att kontrollera din bil. Att göra en tidsplan för förebyggande underhållsprogram är nödvändigt för att undvika stora bilreparationer och utbyten. Här är fördelarna med förebyggande underhåll.

  1. Förebyggande underhåll kan förlänga livslängden på din bil om du vill kontrollera de viktigaste bildelar regelbundet och ha det upprätthålls.
  2. Det ökar hastigheten och effektiviteten i din bil.
  3. Det kan hjälpa dig att spara pengar.
  4. Det kan spara dig och din familjs liv. En välskött bil kan bespara dig från olyckor, exempelvis, platta däck eller en överhettad motor.
  5. Det kan spara mycket tid. Om du alltid hitta tid för att behålla din bil, inga större reparationer och utbyten behövs.

Förebyggande underhåll är nödvändigt att förlänga livslängden på din bil. Du kan lära dig underhållsstyrning genom att ladda ner gratis programvara på nätet. Om du har några frågor är du välkommen att besöka anläggningen underhåll relaterade webbplatser och skicka din förfrågan formulär.