E2a

Hur man gör flytande ljus

Flytande ljus är underbar att ha för tillfällen som bröllop och fester eller de kan helt enkelt klä upp ett bord i hemmet. Göra en flytande ljus är inte svårare än att göra en vanlig ljus och kanske ännu lättare eftersom flytande ljus tenderar att vara små.

Hur man gör flytande ljus. Hitta en flytande ljus mögel.
Hur man gör flytande ljus. Hitta en flytande ljus mögel.

  1. Hitta en flytande ljus mögel. För att vara säker på att ditt ljus kommer att flyta, gjorde en form speciellt för flytande ljus kommer att säkerställa att formen är rätt för flytande. Den övre delen av ljuset måste vara något större än den nedre delen och kommersiellt tillgängliga gjutformar kommer att säkerställa att förhållandet är korrekt. Om du inte kan hitta en flottör mögel som du gillar, leta efter någon liten mögel som har en topp som är större än botten. Det bör vara en liten, ganska kompakt form, och inte alltför hemskt utarbeta. En form som har massor av detaljer på toppen kan släppa vatten genom veck i toppen, som så småningom kommer att sjunka ljuset.
  2. Hitta vaxet, veke, färg och doft. Alla dessa kan hittas i hobby butiker, stora detaljhandelskedjor rabatt och på eBay. Det bästa stället för dessa poster i bulk är eBay, men om du bara vill göra en eller två ljus, kanske du vill köpa ett litet ljus kit, som kommer att innehålla allt som behövs. Dessa finns på samma ställen som andra ljustillverkning poster, plus att de är tillgängliga i leksaksaffärer. Någon typ av vax är bra för en flottör, med undantag för container vaxblandningar, som är alltför mjuk. När du köper veke för floater stearinljus, leta efter zink eller papper kärna vekar. Dessa kan köpas loss för att skära till, eller redan skurna och fäst vid en veke flik. Den vanligaste typen av ljus färg som säljs är en diamant chip, vilket är bara ett litet block av färg i form av en diamant. Diamond chips är lätta att använda eftersom de kan brytas på mitten om du vill ha en ljus färg eller något av hörnen kan brytas av för pasteller eller om du funderar på att blanda färger.
  3. Hitta ett hällande pott. Dessa finns i hobby butiker och på nätet och är i allmänhet bara höga metall krukor med en hällpip på toppen. Vax sätts i potten att smälta och hälldes sedan i formen.
  4. Hitta en termometer och värmekälla. Ett ljus eller godis termometer är ett utmärkt säkerhetsanordning så att vaxet inte når sin flampunkt (den punkt vid vilken vaxet kommer brinna). Flytande vax är extremt brandfarlig, så om du inte har en termometer, stå nära vax och vara redo att hälla det så fort det har smält. På så sätt kommer det inte tid att bli för varmt. En värmekälla kan vara en spishäll eller en värmeplatta. Jag rekommenderar en värmeplatta som det är mycket lättare att rengöra. När vaxet hälls, kommer några droppar droppa oundvikligen ned sidan av potten. Vax är extremt svårt att gå av en brännare medan en värmeplatta kan skrapas med en kniv efter vaxet har svalnat.
  5. När dina varor är samlade, sätta lite vax i potten att smälta. Om du har en stor platta av bulk vax, måste du klippa något gratis med en kniv så att den passar i potten. Om du har köpt ett kit, kommer vaxet vara rätt storlek för att passa. Låt vaxet smälter lite, sedan lägga till vad ingredienser du väljer att anpassa ljuset. Om du vill ha doft och / eller färg, lägg dem på denna punkt. Flytande doft är den mest potenta och lätt att använda. För färg, kommer chip färg i praktiskt taget alla färger och är billigt. Läs instruktionerna om hur mycket att sätta in - du måste uppskatta hur mycket vax du har i potten. Diamond chip färg kräver en fullständig chip för varje kilo och mindre om du vill ha en ljusare färg. När allt är inne, skvalpa grytan försiktigt att röra ihop allting.
  6. Ställ in din mögel. Om du har en veke hål i formen, trä veken igenom och fäst den till andra sidan. Något måste placeras över den för att både hålla den på plats och se till att vaxet inte läcka igenom. Allt med en mjuk, följsam natur kommer att vara effektivt, eller så kan du använda en stark tejp som silvertejp. Det finns särskilda produkter på marknaden, såsom Jiffy Wicker, som är mycket effektiva i denna egenskap, men de är inte nödvändiga. Om du inte har en veke hål, står en veke inuti. En zink eller papper kärna veken kommer att stå upp fint om du har en veke fliken som sitter på undersidan att hålla den nere. Om du inte har en flik, spole botten lite för att göra det stå upp. Om du har svårt att göra detta, knyta ena änden av veken till en pinne eller en bit av bestick, och lägga objektet längst upp i formen med veken dinglande ner. Få veken så nära botten av formen som möjligt.
  7. Häll och repour vaxet. När alla vaxet är flytande, är det dags att hälla. Häll vaxet väldigt långsamt för att undvika alltför många bubblor. När formen är fylld, knacka på sidan av formen försiktigt ett par gånger för att släppa några av bubblorna. När vaxet är nästan kyles, kan det finnas en sinkhole i mitten. Detta beror på att vax krymper lite när den svalnar. Den kommer att sjunka ned i formen när den svalnar, vilket ger en fördjupning i mitten. Ju större ljuset är, desto djupare depression att vara. Häll mer vax i diskhon hålet för att försäkra sig om en jämn yta för ljuset. Detta kan ha att göra mer än en gång.

  8. Låt ljuset svalt. När ljuset kyls och det finns inga fler sinkholes, är det säkert att ta bort ljuset från formen. Om veken var bunden till någonting, klippa det gratis. De flesta vekar säger att klippa den till 1/4 "long ovanför ljuset, men jag har funnit att denna längd gör det svårt att tända och föredrar att lämna veken ca 1/2" lång. Förbered en skål med vatten att flyta ljuset in och du har en flytande ljus klar för visning.