E2a

Hur man gör flygplan med läskburkar

Är din papperskorgen överfyllda med läskburkar? Eller är du bara ute efter ett roligt projekt på en lördag eftermiddag? Överväg att sätta dessa läskburkar till god användning och göra några roliga planer. Följ dessa enkla steg och du kommer att ha en färgglad plan att njuta.

Steg 1

Hur man gör flygplan med läskburkar. Samla nödvändiga verktyg och material.
Hur man gör flygplan med läskburkar. Samla nödvändiga verktyg och material.

Samla nödvändiga verktyg och material:

  • 4 12 oz. burkar (För ett enhetligt utseende, använda samma typ av läsk kan för varje plan.)
  • 1 lång spik, en liten spik
  • Papper och markör
  • Paperclip
  • Verktyg
  • Tin snips
  • Ball-Peen hammare
  • Arbetshandskar
  • Lim

Steg 2

Rita planet designen på papper. Innan du börjar, bestämma vilken typ av plan du vill ha. Titta på bilder eller planer konstruktion för att få formen på vingarna, flygkroppen, propeller och stränghållare. Skissa på mönstret för de olika delar inklusive propeller, 2 vingar och stränghållare. När du har skissen klippa ut mallar för att använda senare.

Plan finns i flera stilar ser så på nätet för de former som du vill skapa. Av olika plan stilar och planer konstruktion kolla www.bcair.com .

Steg 3

Förbered burkarna. Tvätta dem och låt dem lufttorka.

Steg 4

Rita planet designen på papper. Gör kroppen av planet.
Rita planet designen på papper. Gör kroppen av planet.

Skär tre burkar. När skärningen börjar, kommer burkens kanter vara vassa, så handskar och vara noga med att inte skära dig. Använda sekatören, skär toppar och bottnar off på burkarna sedan skära en rak linje längs sidan för att öppna burken. Rulla burkarna platt. Använda mallen pappers konstruktion, klipp ut propellern och vingarna.

Steg 5

Gör kroppen av planet. Med en fjärde burk, göra kroppen av flygplanet. Ta fliken från toppen. Sedan använda nageln och boll-Peen hammare sätta ett hål i mitten av den kan överträffa. Skär en 1-2 "vertikal slits i varje sida av burk (för de vingar) och en slits i botten för svansen. Punktering ett hål i burken mellan de vertikala slitsar i burken.

Steg 6

Montera ihop delarna. Placera en klick lim på änden av vingen bitar. Skjut wing stycken - en i varje sidoslitsar - i fjärde kan och håll tills limmet torkar. Upprepa med slutstycke.

Steg 7

Ställ propellern. Använda nageln, sätta ett hål i mitten av propellern. Med hjälp av en liten spik genom propellern, sedan fäst den kan överträffa. Var noga med att lämna utrymme mellan propellern och kan överträffa, så att propellern kan vända.

Steg 8

Gör landningsstället. Använda nageln och hammaren gör ett hål i mitten av två kan bottnar skära tidigare. Böj gem i en v-form, sedan böja en ¼ "i varje ände upp. Säkra kan bottnarna en till vardera änden av gemet. Sätt in gemet i hålet i burken med hjulen nedåt.

Steg 9

Visa planet. Nu när planet är klar ska du lägga upp den på en hylla eller hänga den från taket för visning. Kanterna är fortfarande skarpa så håll planet utom räckhåll för barn och gå under.


Med bara några enkla punkter och lite tid, kan du göra en bra plan av enkla läskburkar. Experimentera med olika läskburk typer för färg variation och mönster. Ju mer planering och trial-and-error du lägger in i det, desto gladare du kommer att vara med resultatet.