E2a

Hur man gör filt fingerdockor

Planerar på att göra dockor för barn

Planerar på att göra dockor för barn? Små barn är lättast att behaga. De älskar nästan allt de ser. De blir fascinerade med färgglada och rörliga objekt eller med något konstigt i en mening. Oavsett om du är en mamma, en förskollärare eller en vårdnadshavare som tänker underhållande dina små med dockor, kan du alltid känt fingerdockor för dem. Leka med fingerdockor kommer inte bara roa barnen också kommer att göra det möjligt för dem att använda sin fantasi.

Här är hur man gör filt fingerdockor.

  • Samla alla nödvändiga material. För detta projekt kommer du att behöva en sax, kände av olika delar, nål och tråd, garn, och klibbig lim. Alternativa material kommer att omfatta små knappar och markörer. Du behöver inte köpa alla dessa material. Om du har resterna från dina tidigare projekt, kan du använda dem istället för att köpa nya.
  • Klipp forma filten. Gör en semi-oval form genom att skära två bitar av filt. Var säker på att urtagen skulle passa ett barns finger. Så innan du klipper något, se till att du mäta fingret av barnet som kommer att bära dockan.
  • Sy eller sy filten. Tillsammans sy utskurna kände runt kurvan i halvcirkel filtarna. Gör stygnen nära varandra men inte stygn basen av filten. Lämna tillräckligt med utrymme där barnet kan sätta in fingret i dockan. När filtarna är sydda, sväng sytt oval form kändes ut och in så att raden av sömmar är dolda och ansiktet på dockan är ren och slät.
  • Gör ett ansikte för dockan. Med filt och andra material, lägga till alla fina poäng till dockan du gör. Skär filtar för att göra en näsa, ett par ögon, och en mun. Du kan också använda andra material som små knappar för att göra ett ansikte för din docka. Skär några strängar av garn för att göra håret för dockan. Se till att du fäster alla delarna med lim eller en limpistol och inte bara någon vanlig lim, eftersom det inte kommer att hålla ihop delarna. Markörer är också bra alternativ för att göra ett ansikte för din docka. Om du gör marionett för varje finger, prova du kan leka med utseendet på varje docka som gör ett leende man, en rynkad panna en, en ängslig man, och så vidare.


Som en säkerhetsåtgärd påminnelse

Som en säkerhetsåtgärd påminnelse, se till att du håller limpistol och andra material utom räckhåll för barn för att undvika olyckor. Småbarn har en vana att röra och eller sätta något i munnen. Se till att du döljer nålen efter användning.

Istället för att göra bara en docka

Hur man gör filt fingerdockor. Samla alla nödvändiga material.
Hur man gör filt fingerdockor. Samla alla nödvändiga material.

Istället för att göra bara en marionett, kan du också göra 4 olika, alla med olika utseende. Bara upprepa samma process som du gjorde med den första dockan. Dockor är roliga att göra så mycket som de är roliga att leka med. Du kan använda dem som läromaterial om du undervisar barnen. Dessa kan användas för att räkna, för att berätta historier, för differentiering, för att undervisa om genus och så vidare. Fingerdockor kan också göra stora rekvisita för berättande.