E2a

Hur man gör färgen mjöl finger

Barnen älskar att röra runt med fingrarna

Barnen älskar att röra runt med fingrarna. De älskar sliskig, squishy känsla av fingerfärg. Och deras kreativitet ökar och stimuleras när de använder sina händer för att skapa saker. Fingerfärger håller barnen sysselsatta i timmar, särskilt under regniga dagar när de instängda inomhus. Hellre än att köpa fingerfärg, varför inte göra din egen? Det är ganska lätt att göra regelbundna mjöl och några andra ingredienser. Du och dina barn kommer att ha roligt att göra färg mjöl finger samt att använda det. Nedan beskrivs de steg om hur man gör färgen mjöl finger.

Hur man gör färgen mjöl finger. Samla de material som du behöver för detta projekt.
Hur man gör färgen mjöl finger. Samla de material som du behöver för detta projekt.

  • Samla de material som du behöver för detta projekt. Du behöver en halv kopp vanligt vitt mjöl. Du behöver också glycerin, Listerine munvatten som konserveringsmedel, tempera eller affisch färg i olika färger och / eller karamellfärg och små burkar med täta lock.
  • I en kastrull, blanda en vatten halv kopp och en halv kopp mjöl. Rör tills mjölet är helt upplöst i vatten och du har en mjöl pasta. Lägg en och en halv koppar vatten till blandningen och slå på spisen till låg. Koka mjöl pasta, omrörning det hela tiden tills du har en klar, tjock och slät blandning.
  • Stäng av spisen och låt mjöl blandningen svalna. Lägg en matsked glycerin till den kylda pastan och rör om. Tunna pastan med lite vatten om det är för tjockt. Om du ska lagra mjöl fingerfärg lägga en tesked Listerine för att bevara färgen. Rör för att blanda ingredienserna noggrant.
  • Dela upp färgen mjöl finger i flera flaskor. Tillsätt några droppar karamellfärg eller någon affisch färg till mjöl färg och blanda väl. Placera lock och försegla flaskorna tätt för att hindra luft från att komma in och torka färgen.
  • Du kan också blanda en no-kock version av mjöl fingerfärg. Häll två koppar vatten i en skål. Tillsätt långsamt två koppar vitt mjöl i vattnet, vispa när du lägger små mängder mjöl i vattnet tills du har en ganska tjock slurry. Dela upp mjöl blandningen i små flaskor med breda munnar. Använd olika färger av karamellfärg att färga mjölblandningen. Fingret mjöl färger kommer att spridas lätt och tunt över papper och kartong.
  • Här är en annan version av den kokta mjöl fingerfärg: I en djup kastrull blanda en kopp mjöl med två matskedar salt. Häll långsamt en och en halv koppar kallt vatten i mjölmix, vispa kraftigt för att ta bort klumpar och du får en slät, tjock pasta. Placera kastrull på spisen och slå på värmen. Häll en och en fjärdedel koppar hett vatten i kastrullen och låt blandningen till en koka under ständig omrörning. När du har en klar jämn pasta bort blandningen från värmen och låt den svalna innan du dela upp det i små behållare. Lägg affisch färg, karamellfärg eller pulveriserad tempera till mjöl blandning.


Flour fingerfärg som inte kokas inte länge

Flour fingerfärg som inte kokas inte länge. Kasta eventuell oanvänd och bara göra en ny sats när det behövs. De som tillagas och konserveringsmedel som Listerine och salt tillsätts kan hållas i flera dagar.