E2a

Hur man gör ett minne täcke tee

Fira ditt barns aktiviteter och framgångar med en varm, gosig, mjuk t-shirt täcke

Har ditt barn en bunt ut-grown, screentryckta tröja staplade i hans eller hennes garderob - tröjor som aldrig kommer att bäras igen, men är alldeles för viktig för att bli av med? Med väldigt lite kunskap om hur man gör ett täcke, kan du skapa en filt som ska uppskattas och användas i många år framöver.

Vad du behöver:

 1. Tröja --- Raid ditt barns garderob för 16-32 tröja som antingen inte längre passar, eller är från varje semester eller resa tagit de senaste åren, eller från varje idrott involverad i. Inte bara kan detta fungera som ett sätt att rensa ut en garderob, det kan också vara en nostalgitripp när barnet plockar ut hans eller hennes viktigaste skjortor tee.
 2. 12 "x 12" papp mall --- Hitta en gammal, om-till-vara-kasseras låda stor nog att skära ut en 12 "x 12" fyrkantig.
 3. Symaskin (valfritt, men rekommenderas starkt) --- En symaskin kommer att göra det här projektet går mycket snabbare, men handen sömmar kommer också att arbeta. Det beror helt på vad du har och hur fort du vill göra täcket.
 4. Batting --- En rulle polyester vadd minst 48 "x 48". Din lokala hantverk butik är en stor resurs för detta.
 5. Penna, sax, raka nålar, tråd, broderi nål (eller stoppnål), och garn --- En härva av 4-lagers kamgarn vikt akrylgarn, en matchande eller kontrasterande färg, som fungerar bäst för att knyta täcket.
 6. Kantbandet, extra tyg eller skjortor tee för kantning - Det är också frivilligt beroende på hur du vill avsluta kanterna på täcket.

Hur man gör ett minne täcke tee. 12 "x 12" papp mall.
Hur man gör ett minne täcke tee. 12 "x 12" papp mall.

Förberedelser:

 1. Jämna ut en t-shirt på en plan, hård yta och placera mallen över screentryckt designen så den omfattar hela eller större delen av designen. Trace runt mallen och sedan klippa ut båda lagren av tee (fram och bak) så för varje tee skjorta du har två tolv-tums rutor. Om det finns en design på både fram-och baksidan, kanske du vill göra varje sida individuellt istället för att klippa ut de två rutor samtidigt. Upprepa denna process på alla tee tills du har trettiotvå rutor.
 2. Välj sexton rutor lämpliga för en sida av täcket och välj sexton rutor för den andra sidan. Det finns en myriad av val för hur dessa rutor kan ordnas. Du kan välja att ha alla designade rutor på ena sidan av täcket och sedan använda vanlig färgade rutor för den andra sidan. Du kan växla utformade torg med vanlig färg rutor för att skapa en rutig-board effekt. Eller överväga alternerande mörka rutor tee shirt med ljus-färgade rutor för att skapa en annan typ av rutigt-board effekt. Det bästa sättet att göra ett val är att positionera sexton rutor, fyra kvadrater med fyra rutor, på golvet eller ett stort bord. Placera varje ruta för att passa dig. När du har lagt ut på torgen för ena sidan, lämna dem på plats, redo för montering.

Montering:

Fira ditt barns aktiviteter och framgångar med en varm, gosig, mjuk t-shirt täcke. Symaskin (valfritt, men rekommenderas starkt).
Fira ditt barns aktiviteter och framgångar med en varm, gosig, mjuk t-shirt täcke. Symaskin (valfritt, men rekommenderas starkt).

 1. Sy ihop rutorna --- Titta på de sexton rutor utspridda, räkna ett, två, tre, och fyra över för första raden, fem, sex, sju och åtta för andra raden, nio, tio, elva och tolv för tredje rad, och tretton, fjorton, femton, och sexton för fjärde raden. I följande ordning, sy rutor:
  • Sy höger kant ruta ett till vänster kanten av torget två.
  • Sy högra kanten av torget två till vänster kanten av torget tre.
  • Sy högra kanten av torget tre till vänster kanten av torget fyra, slutföra en rad. Ställ åt sidan.
  • Upprepa för andra raden, tredje raden, och fjärde raden. Du har nu fyra remsor av fyra rutor.
  • Sy underkant rad ett till överkant rad två.
  • Sy underkant rad två till överkant rad tre.
  • Sy underkant rad tre till överkant rad fyra. Du har nu 48 "x 48" ovansidan av täcket.
  • Upprepa, som ovan, och skapa den nedre sidan av täcket.
 2. Layer stycken för quilt --- Placera den nedre sidan av täcket, avigsidan uppåt, på ett stort bord eller golvet. Rulla ut vadd och plats på toppen, matcha alla kanter. Placera ovansidan av täcket, högra sidan uppåt, på toppen av vadd. För att underlätta att knyta täcket, stift i mitten av varje fyrkant.
 3. Tie quilt - Med garn och broderi nål, knyta alla skikten i varje hörn av varje ruta genom att trycka nålen och garnet genom det översta lagret, vadd, och bottenskikt, tryck sedan tillbaka upp genom alla lager. Upprepa en gång, knyt början svans med sinande svans i en dubbelknut och trim. Du kan också knyta i mitten av varje ruta för att göra täcket robust under de många tvättar framöver.
 4. Perimeter trimma --- Det finns en mängd olika sätt att trimma denna quilt. Det beror bara på hur mycket tid du vill spendera. Det enklaste och mest kostnadseffektiva sättet är att vända de ojämna kanter i ca 1/4 tum, stift, sedan sy ihop med symaskinen. Du kan sedan lägga till ytterligare garn band vid varje samordnande hörn. Ytterligare alternativ skulle vara att maskinen sy ett tyg band genom alla lager, vik över och maskin stygn. Bias tejp kan användas på samma sätt.

Påminnelser:

 1. När du arbetar med tee tyg, vara säker på att PIN-koden innan du syr, eftersom tyget kommer att flytta och sträcka.
 2. Hörnor behöver inte vara perfekt eftersom du kommer att binda vackra knutar vid varje korsning.
 3. Överlämnande till ett par minuter att minnas dessa fantastiska semester eller sportevenemang eller underbara stunder när ditt barn hade en stor tid. Och vara säker, kommer ditt barn också vara insvept i oersättliga minnen och kärlek när han är borta från hemmet.