E2a

Hur man gör ett kit screentryck

Silk screening har blivit lättare att göra dessa dagar än det var år sedan. I själva verket är det så enkelt att du kan även screentryck rätt i ditt eget hem. Du behöver inte ha de intrikata maskiner och verktyg proffs har, för med bara några dollar kan du få en hemmagjord kit screentryck och börja designa din egen tröja, kjol, eller andra objekt. Här är vad du behöver göra.

  1. Hitta en bild. Få någon bild du vill screentryck på din skjorta eller något material. Det kan vara en seriefigur, en blomma, eller ett namn. Om du är en förrätt, kanske du vill använda en enklare bild. Efter bestämning av bilden, redigera den i Photoshop och ta bort onödiga detaljer i bilden. Lägg annan bild du vill ha eller text som kommer att gå bra med din huvudsakliga bilden. Skriv ut den redigerade versionen.
  2. Ha en ram screentryck. Den screentryck bildruta används för att överföra bilden på materialet du vill utforma. Den har en träram och ett mesh-liknande tyg tätt utsträckt över. Du kan köpa en färdig ram screentryck för några dollar, men du kan också göra din egen. Du kan använda en broderbåge i stället för en träram och tyll som bärarmaterial. Om du inte kan få tyll, kan du använda nylonstrumpa eller något som är maskliknande.
  3. Köpa bläck. Det finns många typer av bläck som används för serigrafi. Den som oftast används är plastisol. Den har en mjukgjord effekt och blir färgkvalitet detalj. För att skapa bättre bilder, är plastisol användas med speciella tillsatser såsom expanderande bläck, vilket ger en 3D-struktur, och mocka bläck, vilket ger en mocka-touch till färgen. Bortsett från plastisol, kan du också få vattenbaserat bläck för att skriva ut mörka färger på ljusa material och bläck ansvarsfrihet för utskrift ljusa färger på mörka material.
  4. Samla kartong. Kartong är nödvändigt under själva serigrafi. De är placerade bakom den del av tyget som är silke kontrolleras för att förhindra färgen från att blöda till andra delar. I stället för papp, kan du också använda tidningspapper eller ett tjockt tyg.
  5. Köp skraporna. Sugskrapa är ett handhållet verktyg som används för att flytta bläck på tyget. Du behöver detta för att frikostigt sprida bläck och skapa designen. Det är viktigt att använda en gummiskrapa för varje färg du arbetar på så att du inte stänker ner de andra färgerna.
  6. Köp foto emulsion. Detta är en plastfolie som är ett idealiskt material för att skapa mallar, särskilt de med komplicerade konstruktioner, på grund av dess hållbarhet.

Det finns screentryck kit som finns på marknaden idag

Hur man gör ett kit screentryck. Ha en ram screentryck.
Hur man gör ett kit screentryck. Ha en ram screentryck.

Det finns screentryck kit som finns på marknaden idag. Men färdigköpta kit brukar bära bara ett märke, vilket begränsar dina val. Jämför detta med att göra din egen kit screentryck, vilket ger dig möjlighet att utforska dina alternativ, prova andra märken, och även improvisera verktyg och material. I slutändan betyder att göra din egen kit screentryck inte bara ge dig bättre alternativ, det hjälper dig också spara en viss mängd.