E2a

Hur man gör ett hopp bröstet

Ett hopp bröstet är något som används av kvinnor innan de börjar sitt äktenskap. Detta kan också kallas en hemgift bröstet eller ära rutan. Denna bröstet kommer att hålla de objekt som bruden kommer att föra med henne när hon gifter sig och lämnar hennes familj hus. De gemensamma innehållet i en hopp bröstet inkluderar kläder, smycken, sängkläder, porslin och andra viktiga objekt för bruden.

För många år sedan var hoppet bröstet vidare av kvinnor från generation till generation. Numera kvinnor nästan aldrig använda ett hopp bröstet men vissa familjer fortfarande fortsätta med traditionen. Om du inte har ett hopp bröstet att lämna ner till din dotter, kanske det är dags att du gör en så att du kan ta del i denna meningsfulla tradition

Här är de steg på hur du kan göra din egen hopp bröstet:

Hur man gör ett hopp bröstet. Storleken på bröstet.
Hur man gör ett hopp bröstet. Storleken på bröstet.

  1. Välj träet. Det första som du kommer att behöva bestämma är vilken typ av trä du ska använda för hopp bröstet. Den vanligaste trä som används för detta är ceder. Detta beror på att ceder är inte bara tålig, men också avger en doftande lukt som även fungerar som mal motbjudande. Du kan också välja andra träslag, såsom körsbärsträ eller furu.
  2. Storleken på bröstet. Det finns ingen standard storlek för ett hopp bröstet. Du kan göra det så stor eller så liten som du vill. Ta hänsyn till det antal objekt som du kommer att lägga in den. I genomsnitt har ett hopp bröstet en längd av fyra meter, en bredd på två meter och ett djup av två meter.
  3. Skapa bröstet. När du redan har andelen trä som behövs för hoppet bröstet, kan du använda trälim för att sätta ihop bitarna och bildar en kista. Nästa del är att utforma bröstet efter din smak. Detta är inte nödvändigt, men det kommer att göra hoppet bröstet mer attraktiv. De flesta hoppas kistor från länge sedan höggs med intrikata mönster och mönster. Men om du vill ha en mer modern känsla till ert hopp bröstet, kan du måla alltid på träet.
  4. Passera ner bröstet. Efter användning bröstet, kan du starta en ny tradition och föra den vidare till din dotter. Om du inte har en dotter, kan du ge det till en systerdotter. Förklara symboliken och betydelse hoppas lådan så att hon kan föra traditionen vidare.

Dessa är stegen på hur du kan skapa din egen hopp bröstet

Dessa är stegen på hur du kan skapa din egen hopp bröstet. Du kan sätta en hel del objekt i bröstet. Du kan sätta din insida brudklänning eller några smycken som du vill passera ner till din dotter. Du kan även lägga gamla brev eller foton av dina förfäder så att den yngre generationen av din familj kan få veta var de kom ifrån. Går ner detta hopp bröstet kommer säkert att vara en spännande sak för dig att göra.