E2a

Hur man gör ett bra spel prototyp

Om du tror att du har vad som krävs för att utforma brädspel, du kommer att behöva sälja dina idéer med ett bra spel prototyp. Här är några tips för att göra ett spel prototyp som kommer att imponera på alla som ser den.

Steg 1

Kom ihåg att framträdanden är viktiga. Innan du ens får en chans att förklara ditt spel, är din publik kommer att göra en bedömning om det bara genom att titta på det. Ett bra spel prototyp har stor övergripande utseendet. Det är färgglatt, har en attraktiv låda, och tilltalar många olika åldersgrupper. Så välj bra grafik, en slående teckensnitt och använda glättat papper när du förbereder din spelplan och låda.

Steg 2

Ta dig tid att skriva reglerna väl. När du visar din initiala spelprototyp, kommer folk vill veta hur spelet fungerar. Om du inte är där för att förklara, kommer de att titta i bruksanvisningen. Detta är en viktig del av ditt spel prototyp. Börja med att lista vad som behövs för att spela spelet, hur man ställer upp spelet, och de grundläggande reglerna för spelet. Nämn några specifika situationer som kan uppstå under hela spelet, och svara på andra frågor som spelarna kanske behöver känna till innan du spelar ditt spel. Du kanske även vill använda diagram i din bruksanvisning för att illustrera svåra begrepp. Det sista du vill göra är att hindra dina spelare innan de ens börjar ditt spel. Så håll din manual enkel men informativ. Som alltid, se till att du korrekturläsa det för fel. Och har någon annan läsa det för att se till att reglerna är lätta att förstå och följa.

Steg 3

Inkludera dina kontaktuppgifter på lådan. Din spelprototyp bör också innehålla kontaktuppgifter för dig själv. Räkna inte din personliga adress eller telefonnummer. Snarare ange ett privat telefonnummer eller en postbox. Människor kan behöva kontakta dig för att fråga om regler, reservdelar eller var du kan köpa ditt spel. Se till att du hålla denna information up-to-date och lägga den i en märkbar plats på ditt spel prototyp.

Steg 4

Hur man gör ett bra spel prototyp. Kom ihåg att framträdanden är viktiga.
Hur man gör ett bra spel prototyp. Kom ihåg att framträdanden är viktiga.

Fördela ditt spel gratis. Om du vill marknadsföra din stora spelprototyp, du kommer att behöva ge det till de människor som betyder ... gratis! Gör upp flera kopior av ditt spel prototyp att lämna med spel tillverkarna så att de kan ta sin tid att testa ditt spel prototyp. Det bästa sättet att sälja ett spel prototyp är att få folk intresserade av det, och att göra det du behöver för att låta folk spela det. Så suga upp kostnaderna och få ditt spel prototyp ute på så många olika människor som möjligt. Du vet aldrig vem som kan se potentialen i ditt spel prototyp och beslutar att det skulle vara ett bra spel att tillverka.