E2a

Hur man gör en vetenskaplig illustration av din omgivning

Vetenskaplig illustration är den term som används för att definiera illustrationer som skildrar objekt i ett vetenskapligt sätt. Dessa typer av ritningar görs oftast i blyerts, men de kan också göras med penslar. Varje detalj av objektet ritas och ibland är även öppningar av föremålen dras. Objekt som dras med vetenskaplig illustration är vanligtvis djur, natur och organ från människor. Detta kan vara lite hemsk, särskilt om det så är detaljerad som den äkta varan.

Här är några tips på hur man gör en vetenskaplig illustration av omgivningen:

Hur man gör en vetenskaplig illustration av din omgivning. Vara observant.
Hur man gör en vetenskaplig illustration av din omgivning. Vara observant.

  1. Vara observant. När du tittar på din omgivning, måste du vara uppmärksam och ta del av detaljerna i objektet. Du kan koppla vissa ord med den så att den kan hjälpa dig att föreställa objektet i ditt sinne och det blir lättare för dig att rita sin detaljerad version. Ta del av textur, färg, höjd och mycket mer. Ju fler detaljer du ser av objektet, desto lättare blir det för dig att göra en vetenskaplig illustration.
  2. Realistiska. För att du ska ha en bra vetenskaplig illustration måste det tycks vara så realistiska som möjligt. Rita objektet precis som du ser det. När du gör en vetenskaplig illustration, måste du komma ihåg att de små delar eller detaljer av objektet är stora faktorer. De små detaljerna är det som gör en vetenskaplig ritning ser så verklig. Hur realistiskt din ritning kommer att visas beror på hur exakt din ritning är.
  3. Disposition. Du kan börja din vetenskaplig illustration genom att rita en skiss av objektet och fylla det med detaljerna i objektet. På så sätt har du en bas punkt när du börjar rita detaljer. Det är bra att ha grundläggande ritning färdigheter om du vill vara en god vetenskaplig illustratör.
  4. Öva. Att kunna dra utmärkta vetenskapliga illustrationer tar mycket tid. Allt du behöver göra är att öva och du kommer så småningom att bli bättre. Om du redan har erfarenhet av illustration programvara, då detta kan vara lätt för dig. Du kan ta online-kurser eller anmäla dig till illustration kurser så att du kan förbättra dina kunskaper. En vetenskaplig illustratör är en hög betalande jobb, men dra ett objekt kan ta mycket tid.
  5. Jobb. Om du vill göra vetenskaplig illustration som en karriär, måste du ha den skicklighet och tålamod. Du kommer att kunna arbeta i universitet, konst institut, forskning anläggningar eller i tidningar. Andra människor som är inom det medicinska området och är bra att dra flyttas också till denna karriär. Om du har kunskaper att göra ClipArt eller skapa grafik, kan du hitta vetenskaplig illustration en rolig aktivitet. Du kan överföra dina illustrationer till datorn och göra det tillgängligt som en digital utskrift. Dessa kan användas som lager bilder. Dessa lager bilder kan köpas av förläggare.

Dessa är några av de tips som du kan använda när du vill skapa en vetenskaplig illustration av din omgivning. Om du har erfarenhet av någon form av konst, såsom logo design eller webbdesign, kan du också prova dina kunskaper i vetenskaplig illustration.