E2a

Hur man gör en trasa quilt

En trasa quilt är ett bra sätt att återvinna gamla kläder till något användbart. En trasa quilt är mjuk och behaglig, med synliga sömsmåner på framsidan och färdiga sömmar på baksidan. De är gjorda med tre lager, en topp, ett underlag, och vadd inuti täcket. Här är hur man gör en trasa quilt:

Material:

Hur man gör en trasa quilt. Välj den översta tyget.
Hur man gör en trasa quilt. Välj den översta tyget.

Gamla kläder eller bomullstyg (quiltning bomull, flanell, homepun eller denim)
2-3 meter bomullstyg för stöd (exakta mått beror på storleken på quilt)
Polyester quiltvadd
Gänga
Needle eller symaskin
Järn
Sharp sax

  1. Välj den översta tyget. Din täcke kan göras av gamla kläder, eller du kan köpa bomullstyg speciellt för att göra en quilt. Lägg ut tygerna bestämma hur många rutor av varje du vill använda.
  2. Klipp tyget i rutor. Skär valda tyget i 7-tums rutor. Kom ihåg att placera torget på tyget så att mönstret är acceptabelt, detta är särskilt viktigt om det valda tyget har ett mycket stort mönster, eller har knappar eller andra utsmyckningar som kan komma i vägen för rutorna. Skär underdelama rutor samma storlek. Skär sedan slå i något mindre kvadrater, ca 5 1/2 ".
  3. Sy ihop rutorna. Layer de båda tygstyckena, både höger-side-out, med fyllning emellan dem. Maskin-quilt blocken, så att de tre skikten kommer att fogas samman. Se till att slå inte flyttas till inom 1/2 "i kanten av täcket block, eller det kommer att visa i den färdiga täcket. Placera inte något quiltning i 1/2" sömsmån.
  4. Sy blocken till varandra. Nu, bifoga två block mot varandra genom att placera uppbackning räta. Sy ihop dem med en 1/2 "sömsmån. Keep sömmar block tillsammans tills du har en remsa längden på täcket.
  5. Sy banden tillsammans. Sy banden till varandra, genom att placera dem tillsammans med de bästa sidorna vända mot varandra, återigen lämnar en 1/2 "sömsmån.
  6. Klipp sömmarna. Vid ungefär 1-tums mellanrum längs sömsmånen, klipp till överflödigt tyg, noga med att inte klippa stygnen. Detta kommer att uppmuntra sömsmånen till striden, ger högspänningsnätet quilt dess säregna utseende.

När du har de grundläggande instruktionerna ner

När du har de grundläggande instruktionerna ner, kan du experimentera med större eller mindre fyrkanter eller ersättningar söm. På grund av det stora utbudet av tyger som kan användas, kommer varje högspänningsnätet quilt du gör har sin egen speciella stil. Vid tvätt högspänningsnätet quilt för första gången, kanske du vill placera den i ett örngott för att samla alla lösa trådar. Tvätta den en gång kan hjälpa sömsmånerna striden.