E2a

Hur man gör en tabell lykta

Ett bord kommer säkert till liv med livsglädje och vitalitet gång prydd med en passande lykta. Tabell lyktor har länge använts i bostäder, kontor och andra platser som ett sätt att låna en atmosfär av en viss säsong eller semester. För Halloween exempelvis urholkad pumpor med små ljus dominerar mest bordsskivor i Europa och resten av bus eller godis världen. Carving denna typ av lykta är inte så komplicerat. I själva verket är det så enkelt att även ditt barn även kunde hjälpa till i processen.

Göra en semester lykta är en helt annan historia men

Göra en semester lykta är en helt annan historia dock. Om du har sett en lykta semester bord, skulle du förmodligen sett hur utsmyckade och intrikata mönstren är. Hantverk och känsla för detaljer bör absolut tas intro övervägas vid val och göra dessa bitar eftersom lyktorna är tänkta att ses. När de är på toppen av en tabell, de blir viktiga frågor för samtal, särskilt om du har gäster som kommer över för helgdagar. På samma sätt som ingen vill vara generad för servering undermålig mat, ingen vill fångas döda med andra klassens dekor.

Hur man gör en tabell lykta. Hela idén med en lykta är att skapa en hel del platser och paneler där ljuset kan lysa igenom.
Hur man gör en tabell lykta. Hela idén med en lykta är att skapa en hel del platser och paneler där ljuset kan lysa igenom.

Om du är naturligt begåvad med dina händer och du gillar att göra saker själv, är det här projektet definitivt för dig. Det skall heller inte ont att göra det själv är mycket billigare jämfört med en färdig lykta i köpcentret eller specialaffärer. Här är hur du gör en tabell lykta:

  1. Hela idén med en lykta är att skapa en hel del platser och paneler där ljuset kan lysa igenom. För detta ändamål, kan du hänvisa till traditionellt använda konstruktioner (t.ex. former av stjärnor, djur eller andra föremål som kan ha något att göra med det givna tillfället eller semester). Det finns också färdiga mönster som kan köpas från din favorit hantverk butik.
  2. För en snygg design, kan du köpa skivor av glas från hantverk butik. Dessa butiker har oftast olika innebar kit som ska användas för att manipulera glaset så känn dig fri att låta fantasin vandra. Bli inspirerad men se till att du är fokuserad på en viss effekt. Att ha ett målat glas eller etsat glas utseende kan vara en bra idé. Den färgning effekten skulle göra lyktan ännu mer spännande när ljuset eller lampan är placerad inuti. För att göra designen enkel och klassisk, gå till en design som har fyra paneler.
  3. Din glas lykta behöver en solid bas. Du kan använda en träbit för detta. Med hjälp av en sticksåg, skär lämpliga slitsar i träskiva att rymma glasen. Använd hantverk lim för att fästa de redan dekorerade paneler.
  4. För att dölja gångjärnen på panelerna, kan du använda antingen svart eller metallband. Detta skulle säkerligen göra lyktan ser mycket dyrare.
  5. Sätt en liten te ljus i utrymmet mellan panelerna. Ljusen används för aromterapi kit skulle vara perfekt för detta ändamål.

Denna design är så mångsidig ändå så lätt att göra

Denna design är så mångsidig ändå så lätt att göra. Även lämnar panelerna nakna kan fortfarande framkalla en viss grad av elegans och klass. Med en grundläggande struktur, kan du förbereda din bordsskiva för nästan alla tillfällen tänkbara!