E2a

Hur man gör en stor tvål mögel

Det är snart dags för semester igen

Det är snart dags för semester igen! Du kanske funderar på vad som kan vara de bästa gåvor att ge. Ett bra alternativ är att ge hemlagade gåvor, som inte bara kommer att vara bra för din budget, men som kommer att göra dina gåvor extra speciellt. Och vad är en bra idé för en hemgjord present? Tvålar finns rätt på toppen av listan. De är lätta att göra, och de är mycket praktiskt att de som tar emot det säkert kommer att uppskatta det.

När du gör tvålar

När du gör tvålar, är en av de viktigaste materialen en tvål mögel. Det finns faktiskt många olika material som du kan använda som tvål mögel, såsom värmetåligt glas behållare, små plast baljor, gamla keramiska skålar, eller till och med is fack Cube (för mycket små nyhet tvål) och brownie kokkärl. Kom bara ihåg att undvika att använda aluminium, och se till att du använder material som tål värme. Det finns också några specialtillverkade tvål formar som du kan köpa på hantverk och butiker hobby. Naturligtvis kan du också göra en stor tvål mögel från grunden:

  • Veta vilken typ av material som ska användas. De mest använda materialen för tvål formar innehålla följande: plast, trä, glas och keramik. Du bör se till att det material du använder inte har färg eller måla, eftersom det kan leda till att tvålen blir missfärgade. Den typ av material du slutar att använda kommer att avgöra hur du ska separera tvål blandningen från formen (till exempel, om du använder papper eller kartong, kan du bara skala bort det tvålblandningen när den är klar, om du använder keramik, precis skära upp den semi-såpa kaka att ta bort det).
  • Gör en trä tvål mögel. Trä är ett mycket populärt material för tvål formar, eftersom det är tunga och är bäst används för att skapa den klassiska rektangulära tvål. Du kan enkelt skapa ditt trä tvål mögel med fem färdigskurna plywood bitar (du kan köpa fyra stycken som mäter 4x15 inches, och det femte stycket ska vara tillräckligt stor för att täcka basen). För att säkra ihop bitarna, använd trälim och sedan spika ihop dem.
  • Behandla inte din trä tvål mögel med någonting, allt du behöver göra är att rada den med vax papper (blanka sidan nedåt) och säkra denna vax papper med tejp. Se till att naglarna som du använde för att fästa plywood inte kommer i kontakt med tvålen. När du bilda din trä tvål mögel, kommer du vara redo att hälla din tvål blandningen till din trä tvål mögel. Ta tvålen genom att klippa det när det är semi-soft.
  • Använd botten av ett mjölkpaket. Om du vill göra en enkel tvål mögel som du bara skulle använda tillfälligt, kan du göra med botten av begagnade mjölkförpackningar. Helt enkelt skära av den övre delen, och utnyttja den återstående 2-tums djupa torget som din mögel. Linje den med vax papper.
  • Använd förening silikon gjutning. Du kan använda specialiserade gjutmassa att faktiskt skapa och forma en form enligt dina specifika önskemål. Dessa formmassor finns på hantverk butiker. Det är viktigt att du noga följer instruktionerna när du använder denna förening, och vet att det brukar ta ca 6 minuter för den att ställa helt (så du måste agera snabbt!). Ett sätt att använda förening silikon gjutning är att trycka den mot objektet som du vill att din tvål att anta formen av. För att komma med andan i helgdagar, kan du använda en julprydnad för detta ändamål.


Det är väldigt lätt att göra din egen tvål mögel

Hur man gör en stor tvål mögel. Veta vilken typ av material som ska användas.
Hur man gör en stor tvål mögel. Veta vilken typ av material som ska användas.

Det är väldigt lätt att göra din egen tvål mögel, eller att använda färdiga material för att bilda din tvål. Kom bara ihåg: tvål blandningen är mycket varmt, så häll i formen med omsorg! Lycka till!