E2a

Hur man gör en söt flaska gris

Släng inte ut dina tomma blekmedel flaskor

Släng inte ut dina tomma blekmedel flaskor! Med lite kreativitet kan du återvinna dem i en söt flaska gris eller ens en spargris. Denna DIY-projekt är ett bra hantverk att göra med dina barn. Här är hur man gör en söt flaska gris:

Hur man gör en söt flaska gris. Material och förnödenheter.
Hur man gör en söt flaska gris. Material och förnödenheter.

Material och förnödenheter:

 • Tomma, rena blekmedel flaska
 • Limpistol och GLUESTICKS
 • Stora googly ögon
 • Piprensare
 • 4 tomma trådrullar
 • Två knappar
 • Konstruktion papper
 • Sax
 • Box cutter
 • Färg, glitter, eller annat hantverk leveranser (valfritt)

Vägbeskrivning:

 1. Skär myntinkast. Om du vill att din flaska gris att vara en spargris, först måste du skära en slits för mynten. Detta bör göras på den sida av flaskan, och kräver användning av en låda skäraren. Skär försiktigt ut en rektangel som är stor nog för mynt. Detta steg bör göras av en vuxen.
 2. Lägg öron och näsa. Nu, skär ut två trianglar från konstruktion papper eller kartong i svart, brunt, rosa eller grått. Vik botten så att du har en tjockare kant att limma på flaskan. Sedan band eller limma dem till sidorna av flaskan, nära den ursprungliga toppen av flaskan. Den övre och lock av flaskan tjäna som grisens nos. Du kan försiktigt vika papperet öronen ner för att skapa öron. Klipp ut en cirkel av rosa konstruktion papper och tejp eller limma fast den på locket på flaskan för att göra en näsa. Sedan lim på två knappar som näsa hål. Hot limpistoler kan bli mycket varmt, och bör endast användas under tillsyn av vuxen.
 3. Dekorera kroppen. Var kreativ! Du kan använda färg, glitter, skrotar tyg, eller nästan alla andra förnödenheter hantverk att göra en söt flaska gris. Du kan dekorera din gris med en personlighet i åtanke, och även ge din flaska gris ett namn.
 4. Lägg ögon, fötter och svans. När dekorationerna på din flaska grisens kropp har torkat, Placera flaskan upprätt. Sedan, lim på fyra tomma trådrullar som fötter. Låt dem torka helt innan du slår på flaskan på sin sida för att vila din flaska gris på fötterna. Om du inte har några trådrullar om runt, kan du vara kreativ och använda andra hushåll eller material hantverk för fötterna. Nu, lim två googly ögon på lämpliga platser, eller använda en märkpenna för att rita dem. För att göra svansen, vrid en piprensare runt fingret för att göra det lockigt. Använd sedan en droppe av varmt lim för att fästa svansen på baksidan av din gris.

Ingen annan spargris i världen kommer att vara precis som din egen söt flaska gris. Denna kreativa projekt är ett bra sätt att återvinna en använd blekmedel flaska.