E2a

Hur man gör en sol klocka

En av de mest fascinerande uppfinningar i historien är solen klockan

En av de mest fascinerande uppfinningar i historien är solen klockan. Det är intressant hur folk kunde berätta tid noggrant genom att bara titta på skuggor av solen. Är du fascinerad lika? Eller är du bara intresserad av att veta hur det fungerar? Nedan finns steg om hur man gör en sol klocka.

Hur man gör en sol klocka. Ladda ner en mall sun clock.
Hur man gör en sol klocka. Ladda ner en mall sun clock.

  1. Förbered material. Följande kommer att behövas för att göra en sol klocka: nedladdade klocka diagram, en kompass, kartong eller något platt och öppen yta, markörer och en sax.
  2. Ladda ner en mall Sun Clock. Nu förbereder klockan mall som kommer att användas av surfa på Internet och ladda ned en mall Sun Clock. Det är viktigt att ta hänsyn till din plats eftersom Sun Clock mallar varierar beroende på plats. En sol klocka mall speciellt gjorda för en viss plats, får inte tillämpas på din plats. Så när du hämtar, se till att du slår ett för din plats.
  3. Kopiera eller skriva ut klockan. Du har två alternativ på hur man ska gå härifrån. Först är att skriva ut mallen Sun Clock och använda den som klockan själv. Eller, om du vill lägga mönster på den eller anpassa den kan du kopiera de nödvändiga delarna av solens klockan, lämnar dig tillräckligt med utrymme för att förse den med din egen design. Om du väljer det senare vara säker på att du har tillräckligt med utrymme för att rymma solen klockan, som lediga öppna ytor, etc. Du kan också dra den i en träbit eller papper, beroende på vilket du föredrar. När du väljer att skriva ut det, se till att komma med tillräckligt storlek. Skriva ut den i naturlig storlek kommer alltid att vara bäst. Den gnomon som du behöver också nedladdningsbara. Du måste bara skriva ut, klippa och vika den. Sätt sedan detta gnomon i utrymmet i din solen klockan mall. Detta kommer att fungera som den hand som kommer att berätta tiden.
  4. Använd en kompass för att hitta en magnetisk nord. Nu solen klockan är i princip klar, är nästa sak du behöver göra hitta magnetiska nordpolen. Använd din kompass i detta. Det är viktigt att du hittar magnetiska nordpolen, kommer detta att ligga till grund för att placera din solen klocka.
  5. Utforma det som du vill ha det. Naturligtvis det sista steget tillämpar de mönster du vill ha. Om du föredrar att kopiera de nödvändiga aspekterna av solen klockan mall i trä, vakanser eller papper, sätta designen skulle vara det sista steget. Det skulle vara sista touch innan du att solen klockan. Observera att en sol klocka är oftast sent eller förväg några minuter. 16 minuter skulle vara tidigast eller senast den skulle kunna ha. När klockan passerat denna, kan det ha varit ett misstag i sitt läge eller mätningar.

Att göra en sol klocka är spännande

Att göra en sol klocka är spännande. Du kommer säkert att bli förvånad att se hur exakt naturen berättar tid. Du kommer att inse att naturen verkligen har gett allt, från att tillhandahålla våra grundläggande behov att ens berätta tid. Göra en sol klocka är värt vår tid på grund av dess pedagogiska fördelar och den historiska betydelsen har tidigare samhällen.