E2a

Hur man gör en snöflinga bokmärke

Läsa böcker är ett av de bästa fritidssysselsättningar som du eller dina barn någonsin kan ha. Bortsett från att kunna ständigt lära sig nya saker, får du också resa tillbaka i tiden eller långt utanför platser utan att lämna bekvämligheten av ditt hem.

Bokälskare hatar att hund öron för att markera sidan i boken där de slutade. Dog öron lämna det fula veck på sidorna och kan ses av vissa som ett tecken på respektlöshet, särskilt för stora böcker.

Hur man gör en snöflinga bokmärke. Har alla dina material redo.
Hur man gör en snöflinga bokmärke. Har alla dina material redo.

Om du är en ivrig läsare eller känner någon som är en bokmal, här är hur du kan skapa dina egna snöflinga bokmärken för att ge bort som presenter eller minnessaker denna vintersäsong.

  • Har alla dina material redo. För detta projekt behöver du en rektangulär blå kartong klipp efter hur stor eller liten du vill att ditt bokmärke vara (detta kommer att fungera som bakgrunden på din bokmärke), vit eller silver papper (konstruktion papper fungerar bäst), lim, silver glitter, penna, sax, puncher, liten pensel och ett silver band. Du behöver också snöflinga mönster av olika storlekar. Du kan ladda ner dem från Internet och justera bildstorlekar innan du skriver dem på ett vanligt vitt finpapper eller direkt på konstruktion papper.
  • Gör snittet. Börja med att skära ut snowflake mönster som du har skrivit ut, även hålen i mellan att betona detaljerna i snöflinga. Om du väljer att göra mönster med ett vanligt vitt papper, spåra mönster på dina konstruktion papper och upprepa processen att skära ut det.
  • Låt dem skimmer. Efter att snöflingorna från konstruktion papper, sätta en liten mängd lim på varje snöflinga och sprida det jämnt. Använd en liten pensel för detta. Se till att du inte dränka snöflingorna med lim. Bara sätta tillräckligt lim på snöflinga sedan, med hjälp av fingrarna, stänka med silver glitter för att göra det skimmer. Låt limmet torka ut så glitter fastnar ordentligt. Efteråt, ta bort extra glitter bort av snöflingor.
  • Gör sista handen. När dina glittrade snöflingor är klara, kan du nu klistra in dem på den blå kartong. Ordna dem på ett sådant sätt att de kommer att se ut som om de faller från himlen. Sedan slå ett hål i mitten av den övre delen av kartong och knyta din glänsande silver band.


Du kan också vara kreativ med designen med ett annat texturerat papper för dina snöflingor eller genom att göra ditt bokmärke i form av en snöflinga. För detta behöver du bara din snöflinga mönster, lim, glitter och silver band.

Göra egna snöflinga bokmärken är ett roligt sätt att vara kreativ i vinter. Du kan också involvera dina barn och andra nära och kära i denna verksamhet och ge dina färdiga produkter bort som personliga gåvor till ditt barns skolkamrater eller grannar och vänner. Din bok älskare vänner och släktingar är säker på att njuta av denna enkla men vackra token denna säsong.