E2a

Hur man gör en rund bordsduk

Det går inte att hitta den perfekta duken för din semester insamling

Det går inte att hitta den perfekta duken för din semester insamling? Om du behöver en rund bordsduk och kan inte hitta det du letar efter, överväga att skapa vad du behöver på egen hand. Följ dessa steg för att göra en rund bordsduk hemma.

  1. Mät bordet. När du vet det bord du vill täcka behöver två mätningar, diametern i tabellen ytan och höjden på bordet. Om du vill ha en duk som når golvet, lägger diametern till dubbla höjden. Om du vill ha en duk som hänger över två meter på varje sida, lägg sedan till diametern plus fyra. Sedan lägga en extra två inches till din totala. Denna mätning är diametern på tygstycket du behöver.
  2. Förbered tyget. Om du köper tyget från en tygaffär du ska kunna berätta för dem att du gör en runda bordsduk och om tabellen inte är för stor, kan de ge dig en bit tyg som är vikt till en kvadrat eller en rektangel så att duken kan göras från endast en eller två tygstycken.
  3. Sy ihop panelerna. Om du behöver mer än en bit tyg, sy sedan panelerna för att bilda en kvadrat. Bredden på torget ska vara lika diameter dina mätningar i steg ett.
  4. Vik tyget. Vik kvadraten av tyg i halv på diagonalen, sedan på mitten igen. Du bör ha en kvadrat som är fyra lager tjockt. Den centrala hörnet är den med inga öppna sidor. Detta är centrum för din duk.
  5. Spåra bågen. Använd ett snöre som är halva diametern på din duk. Fäst strängen till ett tyg penna. Håll sedan den ena änden av strängen i mitten gånger och dra den andra änden spänd. Rita en båge vid denna längd från ena sidan av tyget till den andra med hjälp av strängen som en guide.
  6. Klipp ut mönstret. Följ båge du har ritat och klipp ut mönstret.
  7. Sy fållen. Vik utanför tum av tyg under och stift den. Arbeta dig runt hela cirkeln duken för att skapa en en tum fåll. När hela fållen är låst på plats, sy fållen.
  8. Lägg en dekoration eller sista handen (tillval). Du har slutfört den grundläggande rund bordsduk. Om du vill lägga till ett band trim, fransar eller några dekorativa element, lägg till dem i denna tid. Sedan stryker duken platt och den är klar att använda.

Hur man gör en rund bordsduk. Lägg en dekoration eller sista handen (tillval).
Hur man gör en rund bordsduk. Lägg en dekoration eller sista handen (tillval).

Med lite sömnad fallenhet och lite ledig tid kan du göra en rund bordsduk. Känn dig fri att experimentera med utseendet och tyger tills du hittar det bästa alternativet för ditt hem inredning.