E2a

Hur man gör en retro förkläde

Vill du ha ett förkläde som passar perfekt

Vill du ha ett förkläde som passar perfekt? Tänk om det är retro? Skulle det inte vara coolt? Kommersialiserade förkläden är antingen för stort eller för litet för din kroppsstorlek och vad värre är, de färger som är för slät eller mönstren är alla samma. Varför inte göra din egen retro förkläde? Retro förkläden är roliga att använda på grund av deras färger och psykedeliska mönster. Det gör kök arbetsuppgifter roligare. Spara pengar genom att göra din egen förkläde. Du kan använda tyget från gamla kläder eller klänningar som är "retro-inspirerade." Oroa dig inte om dina gamla kläder har ingen retro mönster, kan du designa förklädet på ett sätt som färgerna kan kombineras och bilda mönstret. Här är vad du bör göra:

Samla gamla kläder som är för omhändertagande

. Samla gamla kläder som är för bortskaffande Kläder kan rivas eller med fläckar - som inte roll. Du kan skära dem i bitar som du kan sy ihop till en större väv. Välj de tyger som är glansigt att stöta bort vatten. Bomullstyg absorberar väta som gör din förkläde indränkt.

Hämta bitar i olika färger. Ljusa färger är mycket retro. Om de gamla tygerna har mönster, det är bra också. Skär dem i mycket enkla former som kvadrater eller rektanglar. Du bör åtminstone sammanställa en meter tyg till förkläde. Lägg till lite mer tyg för fickorna och för framställning av band eller remmar.

Hur man gör en retro förkläde. . samla gamla kläder som är för bortskaffande.
Hur man gör en retro förkläde. . samla gamla kläder som är för bortskaffande.

Gör ett mönster med tidningen. Ta ett måttband och mäta din kropp storlek från bröstet hela vägen ner till knäna. Du kan dela in mätningarna - en mätning från bröstet till midjan och den andra en från midjan ner till knäna. Skär ett mönster för fickorna också.

Sy bitar av tyg tillsammans. Om du inte tänker använda nya tyger, bör du sy ihop bitarna av kvadratiska tyger tillsammans innan du skär den till sin form eller mönster. Även om du använder gamla tyg, behöver du en mätare av nya vattentätt tyg för att tjäna som back foder för plattan.

Skär mönster. Nåla tidningen mönstret på tyget och skär formen på din förkläde genom att spåra den. Var säker på att du lämnar minst en tum på alla kanter som en ersättning för att vika och sy dem och undvika fransar. Gör samma sak för fickorna. För remmar eller band, mäta din kropp omkrets och lägga till minst 6 inches mer att knyta banden tillsammans. Klipp lite tyg för banden fördubblade sin bredd (du kommer att ha dubbelt skiktning för banden).

Sy din förkläde tillsammans. Först sy förklädet kroppen. Vik kanterna med två veck, en centimeter varje och sy över dem. Sy fickorna på framsidan av rampen innan sy den bakre fodret. När du sytt fickorna, sy ryggen foder tillsammans med de viktigaste förkläde.


Sy band genom att sy ihop kanterna lämna en sida öppen

Sy band genom att sy ihop kanterna lämna en sida öppen. När du har sytt kanterna, vrid tyget ut och in för att dölja stygnen sedan sy öppningen tillsammans. Gör samma metod för andra bandet. När det är klart, sy en rem till en sida av midjan och en annan vid den andra sidan. En annan rem skulle vara för att binda runt axlarna.

Vill du ha ett förkläde som passar perfekt. Hämta bitar i olika färger.
Vill du ha ett förkläde som passar perfekt. Hämta bitar i olika färger.

Accessorize din förkläde för hand sy små blommor eller band på den främre delen av rampen. Nu har du en färgglad, retro förkläde du kan bära och njuta!