E2a

Hur man gör en press screentryck

Göra en press screentryck är faktiskt en relativt enkel aktivitet att göra. Men vad är en silkscreen tryck i första hand? Det är en del av utrustningen för dina leveranser screentryck som du vill använda för att designa din egen t-shirt tryck. Det innebär att när du har bemästrat konsten att göra T-shirt screentryck hemma, då kan du helst sätta i någon av dina gamla skjortor nästan någon design som du vill. Det betyder adjö till beskjutningen ut stora pengar för en hård-till-hitta Star Wars shirt design - du kan skriva ut det på någon gammal skjorta av ditt eget, gratis!

Den screentryck tryck kan beskrivas så här: det är i grunden en rund, fyrkantig eller rektangulär träram, med tyget sträckt spänt mot det. Så hur gör man en? Ett av de enklaste sätten att göra detta skulle vara att köpa en broderbåge, som finns på de flesta sömnad och hantverk butiker. Denna broderbågen består av två cirkulära trästomme, med en lite mindre än den andra. Dessa två trä bågar är fästa vid sidan av varandra, även om du kan skilja dem åt genom att lossa skruven som binder dem samman.

För att göra en press screentryck med en broderbåge

Hur man gör en press screentryck. För att göra en press screentryck med en broderbåge.
Hur man gör en press screentryck. För att göra en press screentryck med en broderbåge.

För att göra en press screentryck med en broderbåge, helt enkelt bort de två cirkulära bågar. Placera tyget över den mindre bågen, att se till att tyget är spänt över hela ytan av bågen. För att säkra tyget på plats, ta den större bågen och lås den ytterligare en gång med den mindre bågen. Nu tyget är på plats, fast med de två ringarna. Klipp bort överflödigt tyg. Det är din screentryck!

Ett annat sätt att göra din press screentryck, eller skärmen skrivare, är att använda en gammal bildram i stället för en broderbåge. Kom bara ihåg att ta bort varje liten metall bit som skulle sticka ut från ramen, och att sätta glaset bort (se till att du lagrar det ordentligt). Nu när du bara är kvar med själva ramen, kommer du bara i princip göra samma sak som du gjorde med broderbågen: lägg tyget över ramen, sträcka ut den över till kanterna - att se till att tyget är spänt - och sedan häfta det säkra. Klipp bort överflödigt tyg.

Ett ord om tyget att använda: att se till att tyget är precis rätt balans mellan att vara löst vävd nog att låta bläcket passera, och tight nog så att det inte kommer att riva eller varp lätt. Tyget du använder bör också vara vanligt, med absolut ingen tryckt mönster eller design på det redan, för att se till att ingenting skulle störa skulle den design som du planerar att skriva ut. Ideal tyger som du kan använda inkludera silke (därav uttrycket, serigrafi), nylon, polyester, eller andra siden-liknande tyger som halsdukar.

Bortsett från screentryck tryck

Bortsett från screentryck tryck.
Bortsett från screentryck tryck.

Bortsett från screentryck press, annat material som du vill använda för att göra din egen T-shirt design skulle omfatta den design som du vill avtryck på din skjorta (klipp ut på papper för akryl), tyg bläck, och en sorts skrapa som du vill använda för att borsta tyget bläck över cut-out design. Du kan samla alla dessa material separat, eller så kan du köpa kit screentryck finns på hantverk butiker. Du skulle också behöva en hårtork för att torka din design när den är tryckt, och en sax.

Där har du det! Börja först med att göra mönster för dina egna skjortor, och sedan överväga att göra detta som ett företag när du har fått kläm på det. Lycka till och ha kul!