E2a

Hur man gör en personlig sagobok

Skriva din egen personliga sagobok är ett bra sätt att frigöra din kreativitet och samtidigt göra särskilda minnen med ditt barn. Du behöver inte vara en stor konstnär eller en produktiv författare att göra en. Allt du behöver är några penna, papper, lite fantasi och en hel del vilja att ha roligt och vara kreativa.

Detta projekt kan göras med lite hjälp från ditt barn

Detta projekt kan göras med lite hjälp från ditt barn, eller så kan du överraska henne och göra hela boken själv! Hursomhelst, kommer ditt barn att minnas säkert en historia som har henne som ledningen! Här är några idéer om hur man gör en personlig sagobok.

Förbered ditt material

Hur man gör en personlig sagobok. Förbered ditt material.
Hur man gör en personlig sagobok. Förbered ditt material.

Förbered ditt material. Du kan köpa en bärbar dator eller använda en dagbok som din sagobok. På så sätt kan du göra ännu en samling berättelser som behövs. Du kan också använda en primär tidning tidig kreativ berättelse tablett av Mead så det har linjer för att skriva och en tom plats för ritningar. Om du vill kompilera pappersark, sedan helt enkelt häfta en sida tillsammans som bindande.

Gör hjältinnan ditt barn. För att fånga ditt barns fantasi, skriva berättelsen med henne i åtanke. Se till att hon är huvudpersonen. Skriv inte ut henne som dålig karaktär i berättelsen. Om du har fler än ett barn, kan du välja att inkludera både av dem som leder i berättelsen, eller göra en personlig berättelse för varje barn. För att hålla det mer intressant, lägga mamma och pappa in i handlingen eller använda namn på personer du känner.

Tänk på tomten

Tänk på tomten. Bestäm om du vill ställa in den på en imaginär rike, eller hålla den i en modern miljö. Din tomt behöver inte vara komplicerat. Det kan vara så enkelt som en dag i ditt barns liv, eller skriva om hur läggdags är slaget tid. Ha alltid ett lyckligt slut, oavsett vad.

Begränsa antalet sidor. Det är inte en roman. Håll ditt barns ålder och läsförståelse i åtanke. Det kan vara så kort som sex sidor eller så länge som tio eller fler. Om det är för länge, kan ditt barns uppmärksamhet vandra, och du kan hamna slut på saker att säga på varje sida.

Detta projekt kan göras med lite hjälp från ditt barn. Gör hjältinnan ditt barn.
Detta projekt kan göras med lite hjälp från ditt barn. Gör hjältinnan ditt barn.

Håll det enkelt. Ge inte dig själv en hård tid när du skriver berättelsen. Dra dina dagliga upplevelser med ditt barn och skriva om det. "Anika somnar" eller "Karen går till djurparken" kan vara mycket roligt litterära stycken för ditt barn. Begränsa sidorna till 04:57 enkla meningar var när berätta historien.

Inkludera illustrationer. Vad är en berättelse bok utan bilder? Om du inte kan rita, använda streckgubbar. Ett annat alternativ är att låta ditt barn göra ritningen och färg. Om du inte vill att ditt barn att göra det, kan du också använda faktiska bilder av ditt barn och helt enkelt ändra den genom att klistra utskärningar över bilden.

Ha en cool titel. Införliva ditt barns namn på titeln för att göra det intressant. Vilken barn skulle inte ha en bok med hennes namn på den?


Gör läggdags mer speciell genom att läsa din egen personliga sagobok istället andra traditionella barnböcker. Denna sagobok kommer säkert att vara en värdefull litterär bit av ditt barn. Vem vet? Din bok kan vara så härligt att du även kan få den publicerad en dag!