E2a

Hur man gör en palett med en CD - fodral

Ibland vardagliga föremål som vi vanligtvis tar för givet kan komma till hands. Har du alltid önskat att ha en palett för att hålla dina färger ögonskugga, men fann att de är ganska dyra att köpa från butiker? Nu med lite kreativitet kan du enkelt göra en själv.

Verktyg och material som krävs:

  • CD-fodral
  • Linjal
  • Sax
  • Lim
  • Glättat fotopapper
  • Digital kamera och dator (tillval)
  • Magnetisk papper
  • Magneter
  • Ögonskuggor (helst med magneter är knutna till dem)

Öppna upp CD-fodralet

Hur man gör en palett med en CD - fodral. Verktyg och material som krävs.
Hur man gör en palett med en CD - fodral. Verktyg och material som krävs.

Öppna upp CD-fodralet. CD-fodral har oftast en svart bricka, CD vaggan där cd är placerad. För detta projekt är det bäst om ärendet är transparent och inte färgat så att ögonskuggor lätt kommer att ses genom den. Du måste ta bort CD vaggan eftersom det du behöver är plasthöljet. Vrid bara på CD-fodralet något så CD-vaggan kommer fram.

Mät basen av CD-fodralet för att infoga en magnetisk plåt. Mät CD-fodral med en linjal så att du kommer att kunna skära ut en bit magnetiskt papper för att passa dina mått. När du har klippt den magnetiska papper cut till rätt storlek måste du sätta in den i CD-fodralet. Vissa CD-fodral har ett lim på baksidan, så att du kan använda den för att fästa magneten arket. Men om det finns någon, helt enkelt limma magneten bladet till basen av CD-fodralet.

Fäst ögonskuggor

Fäst ögonskuggor. Använd magneter för att hålla de ögonskuggor inuti. Vissa ögonskuggor har en liten magnet fäst sin bas. Men om din inte har dessa, helt enkelt köpa små magneter och limma dem till basen på varje ögonskugga så att de kommer att hålla fast den magnetiska papper inuti CD-fodralet. I genomsnitt, med tanke på storleken på de gemensamma enstaka ögonskugga färger, bör du lyckas placera mellan nio och tolv olika färger i din cd-fodral.

Öppna upp cd-fodralet. Öppna upp cd-fodralet.
Öppna upp cd-fodralet. Öppna upp cd-fodralet.

Ta ett foto på paletten. Ta ett foto på paletten, ladda det på din dator, och använda ett program applicering för att skriva in namnen på varje färg.

Skriva ut fotot och sätt i CD-fodralet

Skriva ut fotot och sätt i CD-fodralet. När du skriver, är det bäst att använda glättat fotopapper har en högre kvalitet utseende. På så sätt har du ett diagram med färgerna på ögonskuggor du har infogat med namnen på varje färg. Detta kommer att göra din palett snyggare och mer presentabel.

Detta är ett enkelt men kreativt sätt att göra din egen palett. Om du är förtjust i smink, kommer du att älska denna idé eftersom det hjälper dig prydligt organisera flera ögonskuggor i ett cd-fodral. Det är också prisvärd, särskilt om du har en massa oanvända CD-fodral liggande hemma. Om du har fler färger ögonskugga kan du enkelt skapa mer än en palett som passar dem alla. Du kan också skapa en palett med olika nyanser från en viss färg.