E2a

Hur man gör en nyckelring

Viktiga innehavare är en stor hemlagad gåva för morföräldrar, föräldrar, eller för någon du känner som tenderar att tappa bort sina nycklar. En grundläggande nyckelhållare är en träbit, som har krokar att hänga dina nycklar på. För att göra en nyckel hållare behöver du följande leveranser:

 • Trä (8 tum x 8 inches)
 • router
 • fräs
 • borra
 • borr
 • slipmaskin / sandpapper
 • putstrasa
 • decoupage lim
 • 3 till 4 små krokar
 • duk
 • målarpensel
 • fläck
 • polyuretan

För att göra din nyckel hållare

Hur man gör en nyckelring. För att göra din nyckel hållare.
Hur man gör en nyckelring. För att göra din nyckel hållare.

För att göra din nyckel hållare, kommer du vill köra din router, som är utrustad med fräs i ditt val, längs hela den yttre träbit. Detta kommer att ge dig en fin rund kant designen längs hela träbit. Om du inte vill använda en router, eller som inte har en, kan du köpa färdigskurna ved som redan är trimmad för att göra din nyckel hållare, vid varje hantverk butik.

Att borra hålen för hakarna

Att borra hål för krokar, vill du mäta upp från botten av trä en tum, markerar en liten linje med din penna. Gör detta över hela pjäsen. Nu lägger din härskare över skogen, rada upp det med de linjer du just gjort. Ta den totala längden av din trä, och dela det med antalet krokar, (8 inches över med 3 krokar jämnt fördelade), placera din första märket 1 tum i från vänster, markera en punkt var 2 inches med din penna. Nu med rätt borr dimensionerad för skruven på kroken, borra ditt hål. Avsluta med en slipmaskin, eller sandpapper, sand hela träbit, och följa upp genom att torka med en putstrasa för att ta bort överblivna rester.

Välj ett foto som är i proportion till storleken på din nyckel hållare

Välj ett foto som är i proportion till storleken på din nyckel hållare, exempelvis en 3 x 6 foto skulle fungera bra. Att centrera din foto mellan toppen av nyckelhållare och krokarna, ställa in bilden på trä och visuellt rada upp till centrum. Ta din linjal och ställa det lodrätt en tum (mer eller mindre) från toppen. Linje fotots övre till kanten av linjalen, och hålla den på plats. Ta din linjal och mät från sidan av virke till sidan av bilden, gör detta för båda sidor, flytta din bild, tills du är nöjd med placeringen. Rita en tunn linje runt fotot med din penna. Kontrollera igen konturerna området, om allt ser bra ut, gå över blyertsmarkeringen med en mörk bläckpenna.

Att borra hålen för hakarna. Välj ett foto som är i proportion till storleken på din nyckel hållare.
Att borra hålen för hakarna. Välj ett foto som är i proportion till storleken på din nyckel hållare.

Använda fläcken valfri färg, applicera ett eller två lager till trästycket, (lämnar fotot området ofärgade) låt torka helt mellan lagren, sedan avsluta med polyuretan. Ställ åt sidan för att torka i 24 timmar.

Bred ett tunt lager lim på ritade området

Bred ett tunt lager lim på penciled området, och försiktigt placera ditt foto till området, tryck hårt över hela fotot. Om något lim sipprar ut från sidorna, torka omedelbart med en handduk. Låt torka. Du kan avsluta toppen av foto med decoupage lim för att täta fotot. Limma på en tunn gjutning eller bildram runt fotot, och du är klar. Du har just gjort din egen nyckel hållare.