E2a

Hur man gör en noisemaker ur en flaska

Noisemakers kan vara mycket roligt

Noisemakers kan vara mycket roligt, och de är lätta att göra hemma med hjälp av enkla hushållsartiklar. Denna enkla musikinstrument kan även fungera som en "I Spy" spel beroende på hur du gör det. Det tar bara några minuter att göra en noisemaker ur en flaska. Såhär:

Hur man gör en noisemaker ur en flaska. Material och förnödenheter.
Hur man gör en noisemaker ur en flaska. Material och förnödenheter.

Material och förnödenheter:

 • Plast soda eller vatten flaskor med lock (företrädesvis ca 16-24 gram)
 • Okokt ris, tillräckligt för att fylla flaskor
 • Pärlor, berlocker, mynt, paljetter, glitter, eller andra småsaker
 • Liten tratt
 • Craft lim
 • Dekorationer (tillval)
 1. Rengör flaskan. Tvätta flaskan att ta bort sina tidigare innehållet. Sedan, ta bort etiketten helt, inklusive eventuella kladdiga rester. Låt flaskan tid att torka helt innan det här projektet, särskilt eftersom du fyller den med torkat ris. Det kan vara en bra idé att tvätta alla flaskor en dag i förväg.
 2. Fyll flaskan. Placera änden av ditt kök tratt i flaskan. Tillsätt ris och små objekt i lager. Börja med ungefär en kopp ris om du använder en vanlig storlek vattenflaska, större eller mindre flaskor kommer att kräva olika mängder ris. De färdiga flaskorna bör vara ca 3/4 full, inte packat, eller riset inte kommer att kunna flytta runt och göra buller. Mindre ris kommer att göra ett starkare ljud maker. En fylligare flaska kommer att göra en mer dova ljudet när du skakar den.
 3. Testa flaskan. Skruva på locket på flaskan och skaka noisemaker att testa sitt ljud. Om det behövs, tillsätt mer ris eller häll lite tills du är nöjd med ljudet.
 4. Limma på locket. Eftersom du har ris och glitter, paljetter, eller andra små objekt i flaskan, limma på locket så att det inte råkar få skruvas och göra en enda röra. Sprid lite hantverk lim på halsen, och sedan skruva på locket ordentligt.
 5. Dekorera flaskan. Detta steg är valfritt, men ofta de mest kul för barnen. Dekorera flaskan med akrylfärg eller permanenta markörer. Ribbons, serpentiner, eller andra dekorationer kan också limmas på utsidan av flaskan. Låt dina barn använda sin fantasi för att dekorera sin egen unika flaskan.
 6. Njut! Denna noisemaker är en stor barn-projektet. Yngre barn kommer att njuta av att spela "I Spy" med olika figurer och objekt läggs tillsammans med ris, eftersom flaskan kan rullas för att avslöja de dolda skatter som har "begravt" i riset.

Denna noisemaker gjord av en plastflaska är lätt att montera

Denna noisemaker gjord av en plastflaska är lätt att montera. Du kan också använda pärlor, bönor, eller frön istället för ris för att fylla flaskan. Spara dina plastflaskor för detta hantverk är ett bra sätt att lära barnen om återvinning.