E2a

Hur man gör en no - sy kuddöverdrag

Sömnad är en bra färdighet att ha, men det finns många av oss som inte har denna färdighet. Det kan vara frustrerande att ha designidéer, men inte vet hur man dra ett projekt av. Det finns många projekt som kan dras av utan-sy alternativ. Göra egna örngott eller fall kan vara en enkel och givande ingen sy projekt.

Du behöver material som du väljer, en kudde, tyg lim, Fray Check och eventuella dekorationer du vill lägga till dekorera din kudde omslag eller fall. Raka stift kommer att göra det lättare att arbeta med ditt projekt och en linjal är viktigt för att få raka kanter. Ett tyg penna kan också göra det lättare att arbeta med ditt projekt, så att du kan göra riktlinjer. Tyg sax (sax) kommer att göra det lättare att skära tyget än de du har hemma som används för andra saker.

Till att börja ditt projekt, kommer du vill ge sig in i sömnad delen av din hantverk butik. Du kanske eller kanske inte är bekant med de objekt som du hittar där, men frukta inte åt båda hållen. Först vandra genom bultarna av tyg för att hitta den perfekta en för dina behov örngott. När tyget är vald, kommer du vill ta hänsyn till hur stort det är och köpa din belopp enligt detta. Köp lite mer än du tror du behöver - det är alltid bättre att ha resterna än att inte ha tillräckligt.

När tyget är vald, bör du gå till väggen med sömnad leveranser och välj en uppsättning raka stift, saxar tyg och ett tyg lim. Läs ryggen och se till att limmet du väljer används för att binda tyger. Nästa hitta en flaska Fray Check. Detta används för att hålla tyget från nötning (få lös och fransar kanter) och ger dig en mer snyggare utseende. Det finns flera märken och det är en vätska i en liten flaska. Du kanske vill välja ett tyg penna och ett måttband eller linjal för att göra det hela lättare för dig.

Om du vill dekorera ditt örngott, kan du titta igenom trimmar och band och välja dem som vädjar till er. Andra alternativ lägger remsor eller block av andra tyger, blommor silke eller färger tyg.

Steg 1

Tvätta och torka tyget. Detta kommer att se till att alla krympning att tyget inte är gjort innan du börjar ditt projekt.

Steg 2

Klipp tyget. Du kommer att vilja försiktigt mäta storleken på kudden du vill täcka. Lägg en tum för varje sida av tyget (detta kommer att öka din bredd och längd med två inches) så att du har gott om utrymme att arbeta. Lägg striden kontrollera kanterna för att hålla tyget fransar sig.

Steg 3

Hur man gör en no - sy kuddöverdrag. Tvätta och torka tyget.
Hur man gör en no - sy kuddöverdrag. Tvätta och torka tyget.

Markera din tum. Försiktigt markera en tum hela vägen runt. Du kan göra detta med små märken då och då. Det behöver bara vara tillräckligt för att vägleda dig.

Steg 4

Pin ihop din första sida. Gör detta genom att lägga dina två sidor tillsammans så att insidan av tyget uppåt. Försiktigt stift ihop längs ena kanten med din en tum märke till stift det tillsammans.

Steg 5

Nåla de två sidorna. Försiktigt arbeta dig runt så att tre sidor nålas och en är öppen.

Steg 6

Klipp hörnen. Skär försiktigt hörnen för att bilda en platt sida där. Detta kommer att göra det så att du inte har en stor hård hörn. För att göra detta, göra ett enda snitt över hörnet, vilket innebär att endast en fjärdedel av en tum av tyg (eller så) på mycket hörnet.

Steg 7

Limma dina första tre kanter. Försiktigt lim den första kanten genom att köra lim längs insidan av en-tums avsnitt. Du kommer att limma upp på tyget så att de två sidorna av en tum avsnitt fastnar i varandra. Arbeta dig runt tills tre sidor (de tre du nålas) limmas ihop. Låt torka ordentligt.

Steg 8

Vänd ut rätsidan. När dina tre sidor limmas noggrant, förvandla din täcka ut. Du kommer nu se den sida av tyget som du vill se.

Steg 9

Avsluta slutliga kanten. Om du vill att skyddet är löstagbar, sedan försiktigt vika varje sida så att kanten kan limmas lämna sidan öppen med en trevlig färdig kant. Limma dem så att en tum är nere och du har en stor kant.

Om du vill att locket monteras på kudden och inte avtagbar, sedan försiktigt placera kudden innanför den nya luckan. Vik kanterna under och stift dem tillsammans. Du måste noggrant limma ihop dem.

Pin ihop din första sida. Nåla de två sidorna.
Pin ihop din första sida. Nåla de två sidorna.

Låt hela stycket torka och härda enligt anvisningarna. De flesta föreslår väntar 7-10 dagar innan tvätt.

Steg 10

Dekorera. Om du vill, kan du dekorera din pjäs. Detta kan göras försiktigt med tyget lim för att lägga till några dekorationer som du vill. Du kan också använda tyg färger för att lägga till mönster och färg.


Att göra en stor kudde lock eller hölje behöver inte vara svårt projekt eller en som du bara kan göra om du vet hur man syr. Ingen syr alternativ kan vara enkelt, snabbt och kreativt. Få ut det kreativa safter och spara pengar genom att göra din egen vackra omslag. Du kan även göra omslag för varje säsong eller semester för att hjälpa dig dekorera för de tider!