E2a

Hur man gör en nedräkning kalender

Countdown kalendrar inte bara hjälpa dig att organisera din tid och hålla dig uppdaterad om viktiga datum, men är också ett bra sätt att pumpa upp spänningen för evenemang och festligheter som du väntar på. Du kan skapa nedräkning kalendrar för födelsedagar, till jul, eller din efterlängtade semester. Här är hur.

Hur man gör en nedräkning kalender. Beräkna för antalet.
Hur man gör en nedräkning kalender. Beräkna för antalet.

  • Betrakta tidsenhet. Först och främst bör du försöka tänka dig vad tidsenhet eller tidmätning du vill använda för nedräkningen kalendern. Bara för att det kallas en nedräkning kalender betyder inte att du måste begränsa dig till en kalender. Du kan göra många fler, som att använda timmar som tidsenhet, eller använda veckor, månader, dagar eller till och med sekunder. Detta är allt upp till dig. Kom dock ihåg att ju mindre tidsenhet, desto större din nedräkningen kalender vara.
  • Beräkna för antalet. Därefter måste du börja computing för numret som ska placeras i din faktiska kalendern. Om din nedräkning kalendern är till jul, och den dag då du kommer att skapa nedräkningen är december först, sedan kalendern ska ha 25 dagar. Om du beräknar i timmar, å andra sidan, då du måste ha exakt 600 timmar i kalendern. Vara säker, naturligtvis, att du börjar skapa kalendern innan nedräkningen ens börjar, så att nedräkningen mycket synkroniseras.
  • Designa kalendern. Därefter måste du skapa en design för din kalender. Du bör leta efter en design som är lätt att göra, men som gör att du kan använda enheten för tid som du har valt att använda. Utforma kalendern kan göras genom datorn, använda program som Adobe Photoshop och Adobe InDesign. Photoshop låter dig redigera de bilder som du vill använda för kalendern, medan InDesign låter dig layout kalendern. Du kan skapa det klassiska kalenderformat där det finns fem rader och sju kolumner, eller du kan använda en liten panel för varje tidsenhet som du kan häftapparat eller limma ihop. Du kan bara slita av arket varje gång nedräkningen slår närmare slutet.
  • Skriv ut. När du är klar med utformningen av nedräkningen kalender, skriva ut dessa med högkvalitativt papper. Tänk på storleken på papperet också. Om du skapar en kalender där varje tidsenhet trycks på ett enda ark, kan du använda ett mindre pappersformat så att kalendern är smidigare. Efter utskrift kan du använda häftapparater att fästa ihop arken. Eller, kan man stansa ett hål i papperet och använda ett band för att binda arken tillsammans. Eller så kan du även använda lim för att ansluta ihop sidorna, vilket är särskilt användbart om du använder många sidor.


Häng nedräkningen kalendern i ditt sovrum eller på kontoret, så att du hela tiden kommer att bli påmind om den särskilda händelsen kommer upp. Med dessa steg bör du enkelt kunna skapa din egen nedräkning kalender.