E2a

Hur man gör en mun för ditt garn docka

Göra garn dockor är ett mycket produktivt och roligt sätt att fördriva tiden

Göra garn dockor är ett mycket produktivt och roligt sätt att fördriva tiden. Ibland kan du inte ens stanna vid en docka, men en hel gemenskap av dockor som bor i din imaginära staden. Det är kul att göra dockor av alla storlekar och av alla färger. Du börjar med sina kroppar då du gör dig vägen till deras huvud tills du måste börja göra sina ansikten. Ansiktet är det svåraste att göra eftersom du inte vet vad du vill att de ska se ut, speciellt deras munnar. Följande är steg som hjälper dig att göra en mun för ditt garn docka:

  • Material. Vilka material du planerar att använda din mun? Du kan använda garn, tandtråd eller snöre.
  • Tänk på dockans känslor? Formen på sin mun kan visa att känslor du ger den. Du kan göra det rynka pannan när den är ledsen, kan du göra det le när det är glada och du kan även göra det skratta. Tänk bara på de känslor du vill att din docka att ha innan du gör sin mun.
  • Tänk på dess mun. Efter att tänka på känslor, tänk på hur du vill att din dockans mun att se ut. Vill du att det ska vara en enkel linje eller vill du att den ska ha tänder? Hur stor vill du att dess mun för att bli? Vilken färg vill du ha sin mun för att bli? Tänk vad du vill sin mun för att se ut. Hur tjock vill du att ditt dockans mun ska? Ta dessa frågor i åtanke innan du börjar göra din dockans mun.
  • Skapa munnen. Om du vill ha en enkel söker mun, tänk bara på känslor, färg och storlek på munnen och bara helt enkelt skära en bit garn. Om du skapar en något mer komplicerad mun, först tänker på känslan och färgen och storleken på munnen. Klipp ut ett par bitar av garn för att göra konturerna av munnen. Klipp ut också hur du vill att docka tänder att se ut (om det leende eller dess mun är vidöppen).
  • Sy den. När du har klippt ut de bitar du kommer att använda för din mun, börja sy dem på ditt garn docka. Om du gör ett garn docka med tänder, skulle det vara lättare att sy på tänderna först då ha munnen beskriva det.
  • Var kreativ. Kom alltid ihåg, att även om du bara gör en mun, vara så kreativa som du kan vara. Du kan sätta piercing på munnen, kan du göra en tunga, och du kan även göra något som sticker ut av det. Bara alltid vara kreativ.


Efter att ha följt stegen ovan

Hur man gör en mun för ditt garn docka. Tänk på dockans känslor?
Hur man gör en mun för ditt garn docka. Tänk på dockans känslor?

Efter att ha följt stegen ovan, kommer du att kunna avsluta göra munnar för ditt garn dockor. Kom ihåg, du kommer inte att få de resultat du vill ha på första försöket. Fortsätta att öva och förr eller senare kommer du att kunna göra vackra munnar för ditt garn docka.