E2a

Hur man gör en mottagande filt

När barnet anländer

När barnet anländer, en av de vanligaste problemen som många mödrar står inför är bristen på mottagande filtar där barnet kan hållas varm och ombonad. Det finns gott om mottagande filtar som finns på marknaden, men dessa kan vara väldigt dyrt, särskilt eftersom du kommer att behöva ett antal filtar för att hålla barnet rena vid alla tidpunkter. Gör din egen mottagande filt är ett enkelt projekt, och de delar som du behöver finns ofta i huset.

  1. Flanell behandling. Du kommer att behöva omkring två meter flanell tyg för att skapa ett mottagande filt. Köp en gård av flanell tyg i en solid färg, och en annan gård i flanell med en utskrift design. När du skapar flera mottagande filtar för ditt barn, kan du experimentera med olika typer av mönster som du kommer att använda för den mottagande filt. Tvätta flanell tyger i kallt vatten och mild tvål, och låta tyget för att torka ut i luften.
  2. Klipp tyget. Nästa, ta en skräddare krita och använda den för att skapa konturerna för mottagande filt. Helst ska spädbarn ha en filt som är cirka 30 inches i längd och 27 inches i bredd. Använd sax för att trimma bort överflödigt tyg. En gård av flanell lämnar tillräckligt trasa för dig att skapa en rapa duk som kommer att komplettera den mottagande filt.
  3. Avrunda kanterna. Hörnen på filten kan lämnas som den är, men många mödrar föredrar det avrundade hörnet. Även sällsynta, har det rapporterats fall av spädbarn upprätthålla mindre ögonskador på grund av hörnen i kvadraten mottagande filtar, särskilt när barnet somnar nära dessa hörn. För att runda av hörnen, ta en bit kartong och skapa en rundad hörn mall. Använd det här mönstret för att skapa liknande rundning mönster på kanterna på tyget med en krita. Skär bort kanterna med en sax.
  4. Sy tyget. Ta två ark flanell och placera dem tillsammans, med de rätta sidorna mot varandra. Kör längden på tyget på en symaskin för att sy samman dessa. Börja uppifrån och arbeta på maskinen genom de fyra sidorna av filt, tills du når ungefär sex inches från startpunkten. Från denna lucka, vrid filt ut och in så att rätt sidor är synliga. Sy resten av de sex inches nära och vigas.
  5. Lägg sömmarna. För att skapa sömmar för den mottagande filt, skapa en rak linje som är cirka en halv tum från kanten av tyget. Använd en kör stygn, raksöm, eller dekorativa sömmar för att skapa sömmarna. Du kan också använda en mängd olika färgade trådar för att lägga till dekorationer för mottagande filt.

Den mottagande filt kan nu användas för ditt barn

Hur man gör en mottagande filt. När barnet anländer.
Hur man gör en mottagande filt. När barnet anländer.

Den mottagande filt kan nu användas för ditt barn. Du kan dekorera tyget genom att lägga stygn på applikationer på tyget. Du kan också använda filtremsor att skapa mönster och design på mönstrade flanell tyg. Om du väljer att lägga till dekorationer till filten, se till att du fäster dessa på den mönstrade flanell tyg innan du syr bredvid enfärgad flanell.