E2a

Hur man gör en motorcykel ljuddämpare högre

Vissa människor som äger motorcyklar vill högt och aggressiva ljudet av ljuddämparen. Men inte alla motorcykel ljuddämpare ger detta ljud. Du kan ha din ljuddämpare ändras av en mekaniker, men du måste vara beredd att spendera några hundra dollar. Lösningen på detta är att göra din ljuddämpare starkare själv. Genom att göra detta kommer du att kunna spara massor av pengar som du kan spendera på andra motorcykel tillbehör.

Hur man gör en motorcykel ljuddämpare högre. Material som du behöver.
Hur man gör en motorcykel ljuddämpare högre. Material som du behöver.

Här är de steg på hur du kan göra en starkare motorcykel ljuddämpare:

  • Material som du behöver. De material som du behöver för att göra din ljuddämpare starkare är WD40, en borrmaskin, vise grepp, berså förlängning och en hålsåg. Du hittar dessa från din lokala järnaffär eller auto butik.
  • Framställning. Använd WD40 och spraya slutet på avgasröret på din motorcykel. Oljan kommer att göra det lättare för dig att skära genom avgasröret. Håll på sprutning tills hela röret är väl smord.
  • Kapa avgasröret. När avgasröret är belagd med fett, kan du börja skära. Såg slutet på avgasröret tills du når krom ringen. Keep on sprutning på WD40 om du har svårt att göra detta. Kapa avgasröret tills du går att nå det inre arbetet i avgasröret.
  • Anslut vice grepp. Få de vice grepp och anslut den till baffeln som du kan hitta i avgasröret. Detta är den komponent som tystar motorcykeln när du använder den. Du måste ta bort denna komponent så att du kan öka ljudet av din ljuddämpare. Få ett bra grepp om baffeln, böj den och sedan dra ut den från avgasröret. Baffeln bör komma rätt ut. Ställ åt sidan baffeln.
  • Ta den andra baffeln. Det finns en annan skärm som du måste ta bort den andra avgasröret. Denna baffel kan vara svårare att komma åt än den första. För att nå det, kan du använda berså förlängning. Ett annat alternativ är att ta bort röret först så att du enkelt kan komma åt baffeln och ta bort den. Dra baffeln från avgasröret och sedan ersätta röret om du har tagit bort det.
  • Testa din motorcykel. Nu när du har tagit bort bafflarna från din motorcykel kan du testa för att se om du får en starkare ljud från din ljuddämpare. Starta din motorcykel och rev motorn. Gå runt kvarteret för att se hur högt din ljuddämpare är nu att bafflarna är borta.


Dessa är de steg som du kan följa om du vill göra ljudet av din ljuddämpare högre. Det är viktigt att du vet hur man gör enkla reparationer och installationer på din motorcykel så att du kan göra det på egen hand. Detta kommer att spara massor av pengar. Se bara till att du följer instruktionerna och att du vet vad du gör för att undvika skador på delar av din motorcykel.