E2a

Hur man gör en miniatyr hus

Att miniatyr hus är en stor konst och hantverk projekt som både barn och föräldrar kommer att njuta. I dagens värld där en unge idé om tidsfördriv oftast kopplat till prylar och ny teknik, som går tillbaka till traditionella konsthantverk projekt kan ge dig bindning tid som du behöver. En miniatyr hus kan vara ett hem till sina befintliga leksaker och de kan dra alla sina kreativa safter tillsammans för att göra ett enda hus eller en by av småhus.

Hur man gör en miniatyr hus. Material som du behöver.
Hur man gör en miniatyr hus. Material som du behöver.

Material som du behöver:

 • Kartong (minst en låda större än en skokartong)
 • Stuvbitar, filt papper, spets och andra material som kan återanvändas
 • Rester av tapeter, konst papper och omslag gåva
 • Andra objekt som kan användas för att göra möbler som Popsicle pinnar
 • Häftapparat
 • Lim

När du har samlat ditt material, så här:

 • Utforma din mini hem. Det första du behöver göra är att ha en idé om vad du vill göra. Gör du en enda berättelse hus eller en delad nivå hem? Bestäm hur många rum du vill ha och hur de kommer att placeras i ditt hem. För nybörjare eller om det är första gången du gör en mini hem, kan du försöka göra en enda sovrum hem först så att det inte är så komplicerat.
 • Dela upp rutan till rummen. Nu måste du dela upp din box i mindre rum. Du kan använda ytterligare kartong för att dela ditt hus i ett badrum och ett sovrum. Det är bäst att dela väggar så att du inte kommer att få för mycket arbete att göra rum.
 • Dekorera dina väggar. När du är fast med hur du vill att ditt hem delat, och alla väggar är upp och limmas ihop, måste du tapet dina väggar. Du kan använda överblivna papper presentpapper eller om du har faktiska rester av tapeter som skulle vara bra att använda, liksom. Du kan använda lim blandat med lite vatten för att fästa tapet eller dubbelhäftande tejp för en inte-så-rörigt alternativ.
 • Installera din matta. Nu kan du rulla ut mattan eller golvet som du väljer. Om du har tillgång till rester av sammet eller filt papper, skulle dessa vara bra simulatorer av verkliga mattan. Mät varje golvyta i varje rum och skär ut din golvbeläggning beroende på storleken. Det är bra att mixa och matcha rester av filt för att ytterligare markera ett rum som sin egen. Du kan också ha några rester av faktiska mattor att göra området mattor på vissa delar av ditt sovrum.
 • Fylla den med möbler. Ett enkelt sätt att fylla ditt hem med möbler är att använda leksak möbler som du redan har. På så sätt behöver du inte farkoster stolar och sängar, som kan vara tidskrävande. Men om du vill göra din egen möbel, kan du försöka göra papper mache soffor och räknare kök, som du kan måla på vilken färg du vill ha och täck med ett tunt lager av vatten och lim för att göra en beläggning.
 • Installera eller skära ut dina fönster och dörrar. Vet var du vill att dina dörrar placeras och dra konturerna med hjälp av en tuschpenna. Klipp ut fönster och dörrar med en låda fräs, lämnar gångjärnen uncut så att du enkelt kan öppna och stänga dina fönster eller dörrar. Du kan också ha ytterligare ritningar att tjäna som ristningar av din dörr eller jalusier för fönstren. Du kan också hänga ytterligare rester av tyg för dina gardiner. Lace skulle fungera bra och du kan ha små remsor av tyg att binda upp dina gardiner.


Du kan använda ytterligare matta material för att simulera gräs och du kan måla skyltar för ditt hem. Du kan också göra en mini brevlåda för att göra ditt hus realistiskt.