E2a

Hur man gör en miniatyr box samling skugga

En skugga box är en monter där du kan funktionen dina favorit minnen eller miniatyr samlingar. Det är i huvudsak en djup tavelram. Vare visas på manteln toppen eller monteras på väggen, är en skugga låda ett bra sätt att visa din favorit miniatyr föremål som tekoppar, fingerborgar, lite djur porslin eller små föremål tillverkade av glas. Om du har en samling av miniatyr objekt, hålla dem i en skugga låda för dig och andra att njuta.

Nedan beskrivs de steg i att göra din egen skugga box:

Hur man gör en miniatyr box samling skugga. Markera rutan skugga.
Hur man gör en miniatyr box samling skugga. Markera rutan skugga.

  • Markera rutan skugga. Du kan faktiskt använda en trä bestick fack som din skugga box. Eller så kan du köpa en miniatyr monter skugga nätet box ram eller från butiker som säljer bilder ramar och montrar. Välj en storlek som kan passa de objekt som du vill visa upp. Många mönster är tillgängliga och de är gjorda av en mängd olika trä val.
  • Välj posterna i din miniatyr samling som du vill ska visas. För att göra din skugga box verkligen speciell, bara välja specifika objekt från din miniatyr samling som du vill att funktionen. Din skugga box borde inte se rörigt med alltför många objekt. Om du har fler än en miniatyr samling, göra flera skugga lådor.
  • Täck baksidan av rutan skugga. När du köper en miniatyr skugga fall fält visas, är en del täckt med sammet. Du behöver bara att välja färg på tyget. Men du kan sätta din egen prägel på montern genom att täcka ryggen med ett annat tyg, genom att måla den, fästa vackra papper eller lägga till andra utsmyckningar. Vid användning av tyg eller papper, skär dem till storlek. Se till att kanterna är rena och raka. Använd lim eller dubbelhäftande tejp för att permanent fästa den nya kåpan för baksidan. När täcker baksidan, kanske du vill använda dekal papper som kommer i en mängd olika färger och mönster.
  • Fyll miniatyr skugga box. Börja sätta in dina miniatyrer i de olika områdena i rutan skugga. Lägga ut dem på ett kreativt sätt. Flytta miniatyrer runt tills du är nöjd med hur skuggan rutan ser ut.
  • Säkra miniatyrer. För att säkerställa att de miniatyrer stanna på plats, limma dem en efter en med Elmers lim eller glas lim. Du kan också använda din limpistol för att fästa objekt.
  • Lägg utsmyckningar. Beroende på temat dina miniatyrer eller om det fortfarande finns utrymme, kan du lägga till olika dekorativa föremål och utsmyckningar som små siden blommor, små fjärilar, pärlor, eller färgade stenar till displayen. Utsmyckningar är tänkta att förbättra visningen och inte överskugga de verkliga objekten i samlingen.


Du kan köpa en premade miniatyr ram skugga box eller skapa en från scratch. Om du är en gör-det-själv typ av person, med några bitar av trä, en hammare och trälim, kan du göra din egen monter för dina miniatyrer. Du kan också använda trä bestick brickor eftersom dessa har inbyggd separatorer.

En skugga box är ett fantastiskt sätt att visa upp dina speciella miniatyr samlingar. Du kan montera rutan skugga på väggen eller visa den på hyllan. Displayen kan vara så enkelt som att bara rada upp miniatyrer på de olika nivåerna i lådan. Eller du kan lägga till utsmyckningar och andra designelement i lådan. Förvara inte ni miniatyr samlingar dolda. Dela dem med andra genom att visa dem i en speciell skugga låda.