E2a

Hur man gör en levande på målat glas eller något hantverk medelstora

Jag har arbetat heltid på målat glas i mer än 30 år

Jag har arbetat heltid på målat glas i mer än 30 år, alltid som en en-persons studio och alltid ur mitt hem. Målat glas är förmodligen inte ett sätt att bli rik om du närmar dig den på något annat sätt än vad jag har gjort. Det mest uppenbara sättet att göra en massa pengar på ett målat glas företag är genom att öppna ett försäljningsställe och / eller anställa tillräckligt många människor att gå efter de riktigt stora jobben.

Nackdelen med framgång är att är att ju mer framgångsrik du blir, desto mer bort du kan bli av det faktiska utformning och bearbetning av arbetet. Stor framgång innebär att du kan hamna som ägare och förvaltare av en farkost-relaterade affärer snarare än som en hantverkare. Jag tycker att du bör åtminstone överväga att förbli en liten operation leder till en positiv och flexibel livsstil. Mitt val att göra detta har tillåtit mig att vara "herre över mina dagar" och en primär stay-at-home förälder för mitt barn. Jag har alltid lyckats betala alla mina räkningar, köpa de saker som jag har velat (inom rimliga gränser), och även sätta bort pengar för investeringar då och då.

Egenföretagande av något slag är en svår och ofta osäkra livsstil, särskilt i tider av ekonomisk stress. Glasmålning är en lyxartikel som övre-medelklass-människor och även rika folk slutar köpa när nyheten om ekonomin är dålig. Även dessa människor har fortfarande spendable pengar till sitt förfogande, verkar de hålla fast vid det tills utsikterna för ekonomin är mer lovande. Under dessa tider när det finns för lite kommissionens arbete för att hålla mig sysselsatt, jag gör konstverk som är till salu. För många år sedan när jag var mindre upptagen, tog jag även korta jobb inom andra områden tills ekonomin förbättras.

Följande punkter bör hjälpa dig att bli framgångsrik i ditt valda eget hantverksföretag, oavsett vad media.

Hur man gör en levande på målat glas eller något hantverk medelstora. Bestäm om du kommer att bli ett hem-baserade företag.
Hur man gör en levande på målat glas eller något hantverk medelstora. Bestäm om du kommer att bli ett hem-baserade företag.

 1. Behärska hantverket innan du går in i affärer. I glasmålningar, det finns alldeles för många hobby-vänt-professionell. De har besudlat den konstform med original design och dålig hantverk. Även detta bidrar till att hålla en prisbelönt hantverkare som mig mycket upptagen, det sänker allmänhetens uppfattning av farkosten i allmänhet. Om du går in i affärer för snabbt, kommer du att hitta dig själv förlora tid och pengar varje gång din oförmåga att fullt ut hantera de jobb du tar på resultat i att behöva backa för att rätta till saker och ting.
 2. Bestäm om du kommer att bli ett hem-baserade företag eller förvärva en detaljhandel eller lageryta att arbeta i. Forskning alla de juridiska aspekterna av dessa alternativ, inklusive begränsningar av lagring och användning av farliga material, zonindelning förordningar begränsar hem-baserade företag, och skaffa erforderlig skatt och licenser affärer.
 3. Bestäm hur du ska marknadsföra ditt företag. Det finns alternativ på lokal, nationell och internationell nivå. Hur långt man kan sträcka sig bortom din omedelbara plats kan bero på hur lätt transport av din produkt på ett säkert och kostnadseffektivt sätt, så forskning fraktalternativ samt.
 4. Ta bilder på allt du gör, även när du utvecklas från en amatör till professionell. Lär dig att ta bra bilder. Experimentera med belysning och bakgrunder tills du kan alltid ta bra bilder. Med installationskonst, kanske du bara har en chans att fotografera arbetet, det vill säga när installationen har just avslutats. Om möjligt, ta om bilder som är dålig, särskilt när man ser på din datorskärm. Lär dig att använda ett foto-manipulation programvara. Du kan "rädda" dåliga bilder genom att justera ljusstyrka, kontrast, den allmänna färgen på fotot, och genom att öka skärpan i bilden. Med tid och övning kan du lära dig även att helt rekonstruera små delar av en bild pixel för pixel så att de ser mer ut som bilden konstverk.

  Du kan behöva skjuta både film och digitala bilder, beroende på din portfölj behov. Jag rekommenderar skytte diabilder om du tänker skriva en hel del konstutställningar och / eller visar hantverk som de vanligtvis kräver diabilder. Om du behöver utskrifter för en portfölj som du kommer att visa nya kunder när du träffar dem personligen, kan du enkelt få utskrifter som gjorts från dina bästa bilder.

  Du behöver också ha digitala bilder för din webbplats. Det är ofta enklast att skjuta både diabilder och digitala bilder i stället för att skjuta ett och måste gå till besväret att konvertera den till andra.

 5. Spendera inte pengar om du inte måste. Försök att klura ut låg kostnad eller ingen kostnad lösningar innan du väljer dyrare. Till exempel kanske du vill börja med en hem-baserade företag, och bara flytta till en detaljhandel eller lageryta när framgång gör det nödvändigt.
 6. Utveckla en webbplats och lär dig hur man skriver det och ändra det själv. Läs böcker från biblioteket eller bokhandeln för att lära sig att komma hitta när folk söker efter din produkt på en sökmotor. En webbplats har två syften:
  • För att få människor du aldrig har träffat att spela förmyndare dig.
  • Att fungera som en broschyr som du helt kan uppdatera och expandera efter behov.

  Den första delen - att få nya kunder - kommer inte att ske över en natt. Det kommer att kräva att marknadsföra webbplatsen både online och offline. Den andra delen - i egenskap av din broschyr och kanske även din portfolio - kan vara en omedelbar tidsbesparande verktyg. Det kommer att rädda dig från att behöva göra onödiga resor för att träffa kunder. Det kommer att hålla dig från att behöva svara på samma frågor om och om igen med varje ny uppsättning av kunder genom att tillhandahålla information och svar på alla de frågor som har kommit upp i det förflutna med tidigare kunder. Slutligen kommer det att hjälpa kunderna att själv kvalificera sig genom att visa vad du är kapabel att göra och vad du tar betalt för dina tjänster.

 7. Utbilda dig själv om företagsrelaterade frågor, bland annat bokföring, skatt förberedelse, juridiska frågor, försäkrings-och ansvarsfrågor, och marknadsföra din produkt framgångsrikt.
 8. Besök en framgångsrik webbplats (som min!) För att se ett exempel på ett marknadsföringsverktyg som:
  • Konturer användbar information för potentiella kunder om hantverk och välja en anständig hantverkare i ditt medium.
  • Ger en detaljerad redovisning av provisionen processen, inklusive prissättning info, montering info, sjöfart information, och vilken ingång du behöver från kunden för att komma tillbaka till dem med en noggrann uppskattning av kostnaderna och / eller mönster för dem att överväga .
  • Visar konstverk i stora, skarpa, lätta-att-se fotografier.
  • Medföljer varje konstverk med text som beskriver ytterligare alternativ för kunderna att överväga.
  • Fares väl med sökmotor placering.
 9. Ha kul. Eftersom att vara en professionell hantverkare kanske inte är vägen från trasor till rikedom, skulle du bättre åtminstone som de dagliga uppgifter i denna form av ockupation.

Jag har arbetat heltid på målat glas i mer än 30 år. Bestäm hur du ska marknadsföra ditt företag.
Jag har arbetat heltid på målat glas i mer än 30 år. Bestäm hur du ska marknadsföra ditt företag.