E2a

Hur man gör en lera fågelholk

Det första man måste komma ihåg när du gör en lera fågelholk är att din lera formuläret krymper när det torkar och när den avfyras. Så lärdomen är att bygga cirka 20 procent större än din slutprodukt.

Hur man gör en lera fågelholk. Steg ett är att ta leran.
Hur man gör en lera fågelholk. Steg ett är att ta leran.

Få din arbetsplats redo. Du behöver:

  1. Bord med tyget sträckt över den för att arbeta leran.
  2. Sprayflaska fylld med vatten, som används för att hålla leran fuktig medan du gör din fågelholk.
  3. Kavel, tom vinflaska, eller annan slät cylinder för att lyfta din lera platta
  4. Clay forma verktyg. På baksidan av en plast kniv kommer att fungera om du inte har keramik verktyg
  5. Rund form för att använda som en skärande mall, såsom en skål eller tenn som är nio till tolv inches i diameter.

Steg ett är att ta leran

Steg ett är att ta leran, och rulla ut till ca 1/4 tjockt i en stor platta. Spraya lite vatten på tyget som täcker din tabell innan du placerar leran för att hjälpa den hålla fuktigt. Roll i många riktningar så att leran sprids till jämn tjocklek. Rullande leran i endast en riktning kommer att sprida ut det ojämnt.

Steg fem är att skapa taket.
Steg fem är att skapa taket.

Steg två är att placera skålen eller annan rund form på plattan och skär leran runt den för att göra basen för din fågelholk. Skala bort leran runt fågelholk basen, och skrapa lite rader om 1/8th av en tum runt hela övre kanten av cirkeln.

Steg tre är att rulla en annan platta som är ungefär 1/8th av en tum tjock. Klipp en lång remsa av lera som blir väggarna i fågelholk. Använd en linjal eller låda som din mall för att skära en 12 "bred remsa. Gör det längre tid än det behöver vara. Det är lättare att klippa bort mer lera än lägga den i.

Steg fyra är att stå dina väggar upp och placera dem på basen av din fågelholk. Vira leran runt för att bilda cirkulära väggar. Om du väggen är bredare än basen, trimma bort en tum eller två tills den passar perfekt. Spraya basen längs etsning märken du gjort, och spraya de två ändarna av väggen, och sätta samman dem. Mosa basen upp mot väggen för att göra en säker koppling.

Steg fem är att skapa taket

Steg fem är att skapa taket. Använd vänster över platta av lera för att skapa en kon till toppen din fågelholk. Rough upp kanterna på väggen och fukta för att göra det gå med en stark man. Kavla ut en liten orm av lera och kör den längs ytterkanten och smidig den på väggen och taket för extra stabilitet.

Steg sex är att skära ut entrén och lägga hål för att köra dina kablar igenom för att hänga din fågelholk.

Täck ditt fågelholk lätt i plast så att leran kan torka ut långsamt. Om du inte har en egen ugn för att brand din fågelholk, kan det finnas keramik kaféer i ditt grannskap. Google "keramik party" eller "keramik café" för att hitta en nära dig. Eller kolla med din lokala skolan för att se om de har en keramik-program.