E2a

Hur man gör en LED is boll

Gör en cool ljus av is!

LED isen lampa är mycket billig och enkel att göra och resultatet ser helt fantastiskt. Dessa instruktioner är mycket grundläggande och mycket enkel att följa! Allt du behöver för att slutföra denna uppgift är: Ballong, LED, 2 kablar, Batteri, cellotape.

Fäst kablarna till LED med tejp och grejer det inne i ballongen.

Hur man gör en LED is boll. Ballong, led, 2 kablar, batteri, cellotape.
Hur man gör en LED is boll. Ballong, led, 2 kablar, batteri, cellotape.

 1. Jag gjorde detta snabbt och smutsiga (och mycket effektivt) sätt genom att vrida trådarna ihop och tejpas. Om du har den utrustning du kanske vill löda ledningarna till LED.
 2. S Tuff LED inuti ballongen men behåll kablarna på utsidan.
 3. Nu är en bra tid att testa att LED faktiskt fungerar. Du vill inte ta reda på att det är fel när det är fryst inne i isen ...

Fyll ballongen med vatten, knyt en knut och frysa den.

 1. Blås upp ballongen med luft först. Detta kommer att sträcka ut så att vattnet rinner lättare. Om du inte håller den övre delen av ballongen stadigt mot vattenkranen kommer stänka överallt vid den punkt där trådarna sticker ut.
 2. Lägg ballongen på en plan yta innan du fortsätter.
 3. Stuff ledningarna ner ballongen tills du har LED i önskad position inuti ballongen. Det ser bäst om det är i centrum.
 4. Knyt en vanlig knut och dra kablarna hela vägen genom knuten.
 5. Frys ballongen. Var försiktig med hur du placerar ballongen i frysen. Om du gör det på fel sätt LED kan frysa i en oönskad position. Försök att placera den så att lysdioden suspenderas i mitten av ballongen.

  Jag tycker det ser bra ut när ballongen är inte helt klar. Detta sätt att ljuset reflekteras i oförutsägbara riktningar.

  Gör en cool ljus av is! Fäst kablarna till LED med tejp och grejer det inne i ballongen.
  Gör en cool ljus av is! Fäst kablarna till LED med tejp och grejer det inne i ballongen.

Ta ballongen gummit från den frusna skulpturen och saft upp det.

 1. Häll lite hett vatten över ballongen och gummi glider av lätt.
 2. För att ta bort gummit runt knuten du knyta helt enkelt. Om du använder en kniv för att skära bort det du riskerar att skära av trådarna.

Och det är hur du gör en LED is boll!